Dva greha

Obtožen poslovne goljufije in nasilja v družini

Janja Ambrožič/Dolenjski list
6. 11. 2017, 06.40
Deli članek:

Zaradi dveh »grehov« je moral 29-letni Jasmin Hudorovac sesti na zatožno klop sodišča in v obeh primerih se je izrekel, da ni kriv.

Janja Ambrožuč
Jasmin Hudorovac je na sodišče prišel brez odvetnika.

Prva obtožba Hudorovcu očita poslovno goljufijo, ki naj bi jo izpeljal z nekdanjo partnerico Valentino Žabčić, druga se nanaša na nasilje v družini (nad nekdanjo partnerico Valentino).

Izbris iz registra

Izkazalo se je, da družba Trgovec 10 ne posluje na sedežu, ki so ga vpisali v sodni register, zato so jo izbrisali iz omenjenega registra.

Neuspešne izvršbe

Obtožba pravi, da je strojni mehanik Hudorovac ustanovil podjetje Trgovec 10, partnerico Žabčićevo pa imenoval za direktorico. V začetku leta 2013 naj bi se oglasila v Telekomu v Novem mestu in vzela šest mobilnih telefonov samsung galaxy note. S pogodbo sta se obvezala, da bosta dve leti odplačevala telefone in poravnavala tudi druge obveznosti in storitve, ki jih bosta uporabljala. Toda nista se držala dogovora in tako Telekom oškodovala za 5348 evrov. Podoben epilog naj bi dobilo tudi sodelovanje s posrednikom Simobila iz Črnomlja, v obtožbi jima je očitano, da sta vzela štiri iphone 5 po subvencioniranih cenah, a plačala le prvi obrok. V tem primeru naj bi povzročila za 3250 evrov škode.  Tako Telekom kot Simobil sta odstopila od pogodb in vložila izvršbe, a pri tem nista bila uspešna. Žabčićeva naj bi nato pri predstavniku Debitela v Novem mestu po subvencionirani ceni vzela še tri telefone in ga z neizpolnjevanjem svojih obveznosti oškodovala za 750 evrov.

Hudorovac trdi, da svoje nekdanje partnerke Žabčićeve ni maltretiral, temveč je z njenim očetom po cele dneve delal na Hrvaškem. Tožilka je predlagala 10 mesecev zapora.

9348 evrov

škode sta Hudorovac in Žabčićeva povzročila trem posrednikom skupaj.

Krivde ni priznal 

Krivde nihče ni priznal, Žabčićeva pa je omenila, da je vse, kar se ji očita, maslo nekdanjega partnerja Hudorovca. Okrožna državna tožilka Vesna Fink je za obtoženega Hudorovca v primeru priznanja krivde glede goljufije predlagala pogojno obsodbo eno leto zapora v preizkusni dobi štirih let, povrniti bi moral tudi polovico škode.

Maltratiral partnerico?

Poleg poslovne goljufije se Hudorovcu očita tudi nasilje nad nekdanjo partnerico, ki naj bi ga izvajal v letu 2014 – nad njo naj bi izvajal psihično nasilje, zaklenil naj bi jo iz hiše, ji grozil, da bo vzel hčerko, razbijal naj bi pohištvo, enkrat naj bi jo celo davil. Odgovoril je, da krivde ne prizna in ima dokaze, ki kažejo nasprotno.