Ropar

Slovenec grozil v Zagrebu: “Imam bombo in nož! Daj denar!”

G.G.
9. 10. 2017, 14.52
Posodobljeno: 9. 10. 2017, 15.25
Deli članek:

26-letni slovenski državljan Tadej K. je minuli teden poskusil srečo na področju bagatelnega kriminala. V Zagrebu je oropal menjalnico Studio Upi, upi.

STA
Fotografija je simbolična

Mladi mož je uslužbenki menjalnice pred oči potisnil listek, na katerem je v hrvaškem jeziku pisalo “Imam bombo in nož. Daj denar!”. Uslužbenka je pozorno prebrala zapisano in mu vrnila listek. Ni pa mu izročila denarja. Segla je po telefonu in poklicala policijo, nadebudni ropar pa v beg. A ne za dolgo, saj ga je čez nekaj ur prijela policija.

Ko so ga malce potipali, se je izkazalo, da je podobne nečednosti počel že prej. 25. septembra je v kiosku Petica v Zagrebu s pomočjo groženj na listku od uslužbenke izvabil 7900 kun (1060 evrov). 1. oktobra pa mu je prestrašena uslužbenka v menjalnici v središču Zagreba dala 530 evrov.

Tadej K. je po pisanju Jutarnjega lista v svoj (neprepričljivi) zagovor povedal, da so ga nesrečne okoliščine praktično pahnile v svet malega kriminala. Na Hrvaškem mu delodajalec (kateri, ni povedal) menda ni izplačal celotne mezde, zategadelj nesrečnež ni imel denarja za železniško vozovnico, ki bi ga popeljala do rodne Dobove.

Do začetka sojenja so Tadeja poslali v preiskovalni pripor.