CPP

Veste, kdo so pravi ljubitelji Čokolina?

Oglasno sporočilo
9. 10. 2017, 14.45
Deli članek:

Jasna stvar – pravi ljubitelji Čokolina so vsi veliki in mali otroci. Včasih so brezzobi dojenčki izpljunili vse, razen Čokolina, danes pa si šolarji, ko pridejo domov, najprej naredijo porcijo Čokolina.

Lažemo! Prva stvar, ki jo naredijo je, da v letu odvržejo nahrbtnik na tla. Nato odhitijo v kuhinjo (pogosto pozabijo sezuti čevlje!) in v trenutku zmešajo Čokolino. Z malo mleka, ker le Čokolino, ki ga lahko režejo z nožem, je njihova prava mera! Dovolj so stari in samostojni, da vedo, kaj jim prija.

Pravi ljubitelji Čokolina so tudi dame, ki so pred približno dvajsetimi leti norele za boy bandi, lepile posterje po zidu in se lasale s starejšim bratom. Danes te dame pazijo na ugled in pričesko, ne vlečejo za lase, ampak v kuhinjski omarici obvezno hranijo Čokolino. Za tiste dni, ko potrebujejo nekaj sladkega, vendar ne želijo prekršiti diete, ali pa si želijo le lahek in hranljiv obrok … ali ko naletijo na ponovitev serije Prijatelji in se vrnejo v otroštvo ter, udobno nameščene na kavč, večer zaključijo s skodelico toplega Čokolina Fit.

In študent, ki trepeta pred jesenskimi izpitnimi roki, mečka izposojeno skripto dolgo v noč in ima „cmok v grlu“ zaradi kvantitativnih in kvalitativnih metod raziskovanja. Zraven cmoka v grlu ima tudi Čokolino. Vesel je, ker mu je mama poslala zaloge Čokolina Plus. Mama ve, da bo potreboval energijo. Mame vedno vedo najbolje!

Pravi ljubitelj Čokolina je tudi očka na porodniški, ki skrbno hrani svojega izbirčneža po načelu –„eeeeeena žlička za dojenčkaaa, dve žlički za očkaaaa.“ Da, da, tudi on obožuje Čokolino, ker se tako hitro ter preprosto pripravi in še hitreje ga zmanjka.

Torej, prava ljubitelja Čokolina sva ti in jaz. In tvoja mlajša sestra. In tvoj cimer. In tvoj šef. Ker Čokolino nas spremlja že od malega. In Goethe pravi, da le največji človek ostane otrok! Lino se, seveda, strinja.