S sekiro nad soseda

Umor v Zalogu: Obtoženi Slobodan trdi, da je soseda ubil nekdo drug

S.R.
6. 10. 2017, 15.29
Posodobljeno: 6. 10. 2017, 15.31
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču je potekal predobravnavni narok v zvezi s posebej krvavim umorom na Delavski ulici v ljubljanskem Zalogu.

B.K.
Do umora je prišlo na Delavski ulici v Zalogu.

Slobodan Bobić, ki so ga danes v okovih pripeljali na ljubljansko okrožno sodišče, je obtožen, da je junija letos v Zalogu s sekiro umoril soseda, in s tem tragično končal dolgotrajen medsosedski spor.

Spomnimo, 50-letni Bobić se je 2. junija s sekiro znesel nad prav tako 50-letnim Janom Š. in mu pri tem zadal več udarcev v glavo, zaradi česar je bil ta na mestu mrtev. Krvav zločin naj bi bil posledica sosedskega spora z dolgo brado. Tako naj bi se nazadnje med drugim sprla zaradi psa, tradicionalno slovensko pa naj bi bil velik trn v peti tudi skupni vhod v hišo. 

B.K.
Medsosedski spor se je končal v krvi.

Kaj so videle priče?

Bobić danes krivde ni priznal. Njegova zagovornica je podala dodatne dokazne predloge, ki naj jih izvede sodišče. Med drugim je predlagala ogled kraja dejanja z delno rekonstrukcijo dogajanja, da bi se preverilo, ali so priče res lahko videle tisto, kar pravijo, da so. Predlagala je zaslišanje policistov, ki so Bobića prijeli po dogodku, ter poizvedbo o prijavi, ki naj bi jo Bobić leta 2010 podal na policijo. Obtoženi je takrat sumil, da je njegov sosed - ta, ki je zdaj že pod rušo - nekoga ubil. Imel pa naj bi tudi pomočnika. Po tej vratolomni tezi naj bi pokojnega 50-letnega soseda v krtovo deželo spravil nekdo, ki se je maščeval za smrt umorjene osebe v letu 2010.