Povzročil nepopisne bolečine

FOTO: Lovec brezobzirno ustrelil štiri osle in zbežal

S.R.
8. 10. 2017, 19.03
Deli članek:

Hitroprsti nimrod je štiri osle, ki so pripadali lokalnemu podjetju, zamenjal za plen, nameril in streljal.

Facebook/Arpi'âne
Nesrečniku na fotografiji je bilo ime Fanfan, ki so ga kot prvega pokosili streli.

Podjetje Arpi’âne iz francoskega departmaja Savoie, ki se ukvarja s pohodništvom, se je pred nekaj tedni zavilo v žalost, ko je štiri njihove osle ustrelil švicarski lovec. Dva sta bila na mestu mrtva, druga dva pa so morali zaradi hudih poškodb uspavati.

Neimenovan lovec je lovil v gorovju Bauges na vzhodu Francije. Za lovišče si je izbral območje v bližini pašnikov, na katerih so se pasli osli. Nanje je domnevno začel streljati, ko so se priplazili iz gozda, je na facebooku zapisalo zadevno podjetje. Lovca so hkrati obtožili, da ni poklical veterinarske službe in da je zbežal, potem ko je spoznal, da je ustrelil štiri udomačene živali. Po navedbah francoskega portala Le Matin sta neimenovan lovec in njegov brat sicer posedovala dovoljenje za lov na tem območju.

Jalovo opravičilo in nepopisne bolečine

Lastnikom nesrečnih oslov se je pozneje opravičila lokalna lovska zveza, ki pa ni želela pojasnjevati, kako je švicarskemu nimrodu uspel tako boleč spodrsljaj. So pa pripetljaj najostreje obsodili. »Nepojmljivo« in »slabo za sloves lovske skupnosti v departmaju Savoie,« so bile besede direktorja lovske zveze. Nadaljeval je, da 8000 lovcev v regiji ni v ničemer podobnih temu švicarskemu lovcu.

Oškodovano podjetje, ki svoje osle oddaja pohodnikom, ki si želijo sprehoda po gozdovih, je svojo dejavnost začasno zaprlo, saj se morajo osredotočiti na oskrbo edinega preživelega osla iz nekdaj petglave črede.

»Z nepopisno bolečino objavljam žalostno novico o pomoru skoraj celotne črede naših oslov … Naš švicarski lovec je streljal na vse osle, najverjetneje takrat, ko so prišli iz gozda. Fanfan in Mistral sta umrla prva. Pohabljen Mosquito, ustreljen z naboji večjega kalibra, ki so izdelani z namenom povzročitve trpljenja in ki v tarči eksplodirajo, je moral biti uspavan. Prav tako Ulule, ki je ranjen sicer še vedno lahko stal na nogah …« so zapisali.