Incident

Drama v zdravstvenem domu na Goriškem

T.L.
26. 9. 2017, 15.55
Posodobljeno: 26. 9. 2017, 16.08
Deli članek:

Po grožnjah in žalitvah naj bi moški še udaril varnostnika. Na pomoč je prišla policija.

Dolenjski list
Fotografija je simbolična.

Policisti so minulo soboto okoli 14.30 odhiteli v večjo zdravstveno ustanovo ma Goriško, saj so jih varnostniki obvestili o kršitvi javnega reda in miru.

Ugotovili so, da se je 62-letni moški neprimerno vedel do zaposlenih in varnostnikov v zdravstvenem domu. Varnostnikom omenjenega kršitelja ni uspelo pomiriti, zato so v skladu s svojimi pooblastili uporabili prisilna sredstva (sredstva za vklepanje in vezanje ter fizična sila).

Policisti PP Nova Gorica bodo zoper 62-letnega moškega zaradi kršitve določil zakona o varstvu javnega reda in miru in kršitve določb zakona o zasebnem varovanju ustrezno ukrepali.

Primorske novice poročajo, da se je dogodek zgodil v šempetrski bolnišnici, očividci pa so povedali, da so reševalci pripeljali moškega, ki je na intenzivni enoti urgenc, ogrožal medicinsko sestro, zdravnico in varnostnika. Zaposlenim naj bi grozil in jih žalil. Moški naj bi se, ko so ga že privezali, znova odvezal in udaril varnostnika. Drugi varnostnik pa nja bi hitro onesposobil moškega ter ga vklenil, še poroča časnik. Kršitelj naj bi bil pod vplivom alkohola.