Neukrotljiva jeza

50-letnika pred pobesnelim bikom iz Brecljevega reševali s traktorjem

S.R.
25. 9. 2017, 12.09
Posodobljeno: 25. 9. 2017, 12.28
Deli članek:

Znanih je več podrobnosti o včerajšnjem dogajanju v naselju Brecljevo, kjer je razjarjen bik napadel očeta in sina.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Policisti Policijske postaje Šmarje pri Jelšah so morali včeraj ob približno 13.30 uri posredovati na Brecljevem, kjer je podivjani bik poškodoval dve osebi.

Iz PU Celje sporočajo, da so domačini bika, ki je pobegnil iz ograjenega pašnika, poskušali nagnati nazaj v ogrado, a je "vaški rogovilež" ostal neomajen. Najprej je napadel 50-letnega domačina, ga podrl na tla, nabodel in potiskal po tleh. Ko je brutalnosti želel preprečiti žrtvin 30-letni sin, je bik napadel in poškodoval še njega. Napadeni sin in žena hudo poškodovanega 50-letnika sta žrtev pred "podivjancem" uspela rešiti šele s traktorjem.

Besnenje se s tem še ni končalo, saj je bik nato z rogovjem poškodoval še osebno vozilo in napadel soseda, ki pa ga na srečo ni poškodoval. Svojo "jago" je nato nadaljeval na dovozni cesti, ko se je zaganjal v vozilo reševalne ekipe in jim preprečeval dostop do stanovanjske hiše. Veterinarski inšpektorici ni preostalo drugega, kot da bika izžene v večna lovišča. Odločila je, da ga je treba ustreliti.

Izredno hudo poškodovanega 50-letnika so s helikopterjem odpeljali v UKC Maribor, njegovemu sinu pa so zaradi lažjih poškodb pomoč nudili v Splošni bolnišnici Celje, še sporočajo iz PU Celje.