Top flop tedna

Ukradel darila, medtem ko so ljudje praznovali

ss
18. 9. 2017, 21.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Pogosto spregledani podvigi premetenih kriminalcev.

10. V Ilirski Bistrici so policisti oglobili pijančka, ki je bil nasilen in žaljiv do natakarice.

9. V Kopru so neznanci s parkiranega osebnega avtomobila ukradli vsa štiri kolesa. Lastnik je oškodovan za 1500 evrov.

7. Celjski policisti so na Adamičevi ulici ustavili 37-letnega domačina, voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja, na prednjem sedežu pa je imel bodalo z rezilom dolžine 17 centimetrov. Policisti so orožje in avto zasegli, zoper kršitelja pa bo uveden prekrškovni postopek.

Italijanski varnostni organi so pri Ospu ustavili mopedista, ki je iz Slovenije (z razlogom) prebegnil prek meje. 

6. Ljubljanski policisti so 35-letnemu moškemu odvzeli prostost zaradi suma velike tatvine. Možakar je vlomil v stanovanje na Trubarjevi in ukradel denarnico. Z ukradenimi bančnimi karticami je poskušal opraviti osem dvigov gotovine, a brez uspeha, mu je pa uspel nakup v vrednosti 1,69 evra. Lopov bo na sojenje počakal v priporu.

5. Italijanski varnostni organi so pri Ospu ustavili mopedista, ki je iz Slovenije prebegnil prek meje. Slovenski policisti so ugotovili, da gre za 53-letnega Italijana, ki je bežal na neregistriranem mopedu, bil pa je tudi brez dokumentov za prestop državne meje. Možakar bo za kršitve prejel plačilne naloge.

4. Na Ljubljanski ulici v Celju je neznani storilec vlomil v gostinski lokal in si postregel s sladicami.

3. Ljubljanski policisti so na podlagi prijave občanke prijeli 24-letnika, ki je v bližini križišča Draga–Šiška poškodoval vzvratna ogledala na šestih parkiranih vozilih. O kazenskem pregonu bodo odločali oškodovanci.

2. Kranjski policisti so prejeli prijavo o tatvini vozila na Gradnikovi ulici. Avto so možje postave hitro našli in ugotovili, da sploh ni bil ukraden, ampak je lastnica pozabila, kam ga je parkirala.

1. Pri Ravnah na Koroškem je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo in ukradel več daril, ki so jih gostje pustili v hiši, medtem ko so bili na praznovanju.