ČRNI SCENARIJ

Pravosodni policisti pozabili na Fakija

ss
7. 9. 2017, 20.00
Deli članek:

Na ljubljanskem okrožnem sodišču se še vedno nadaljuje sojenje najbolj slavnemu slovenskemu kmetu, ki je obtožen poskusa vlomne tatvine ...

Svet24
Faki z bratom Mirsadom med sojenjem v zdaj pravnomočno zaključeni zgodbi.

Ta teden je bil razpisan nov narok, toda pred sodnico Ireno Škulj Gradišar je zevala zgolj prazna zatožna klop ...

Razlog? Komunikacijski šum med pravosodnimi pazniki v priporu in pravosodnimi pazniki v zaporu, saj prvi niso seznanili drugih z nadaljevanjem glavne obravnave. Faki se je namreč avgusta medtem s Povšetove v Ljubljani preselil na Dob, saj je obsodba na dve leti in osem mesecev zapora v neki drugi zadevi, kjer je ropal in vlamljal skupaj z bratom, postala pravnomočna. V opisovanem primeru pa naj bi Faki 9. novembra lani skupaj z neznanim storilcem lomastil po bloku na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani. Po navedbah tožilstva sta storilca skozi garažo vlomila v stanovanje, ker pa ob pregledu nista našla vrednejših predmetov, sta odšla praznih rok in ostalo je zgolj pri poskusu kaznivega dejanja. Med odhajanjem iz bloka sta ju presenetila dva soseda, a je lopovoma uspelo pobegniti v smeri viškega pokopališča, enega od sosedov pa sta mimogrede še poškropila s solzivcem.

Mare Vavpotič
Fahrudin Čaušević - Faki

Upravnik bloka zaslišan zunaj obravnave

Čeprav se zmagoslavni kmet (ne po lastni krivdi) ni prikazal na sodišču, je senat zunaj glavne obravnave zaslišal takratnega upravnika bloka Petra Pegana. Priča je pojasnila, da je bila v garaži bloka varnostna kamera, ki bi lahko izdatno pomagala pri odkritju storilcev, vendar sta jo lopova uničila. »Kazala je črno sliko,« je dejal Pegan. Glavna obravnava se bo nadaljevala oktobra, ko bo predvidoma zaslišan oškodovanec. Kot je znano, se obtoženi zagovarja, da je bil kritičnega večera pri tašči, saj si je zaželel njenih »pohančkov«, ona pa mu je ustregla. Ko je odhajal, je hodil čez cesto po Poti spominov in tovarištva, ko je zagledal dva policijska avtomobila. Možje v modrem so mu povedali, da opravljajo kontrolo, ga preiskali in odpeljali. Doslej zaslišani policisti pa so med drugim povedali, da je bil Faki ob srečanju ves umazan oziroma prašen in je smrdel po solzivcu, nekateri pa so ga poznali že iz prejšnjih postopkov ... Na licu mesta je policistom izročil radijsko zvezo, podkapo z izrezom za oči, rokavice in »še neke čokoladice«.