Smrtonosna igra "Sinji kit"?

VIDEO: Najstnica čudežno preživela skok iz 15. nadstropja

R.T.
7. 9. 2017, 18.25
Posodobljeno: 7. 9. 2017, 18.39
Deli članek:

Rusija se v zadnjem letu srečuje z številnimi primeri samomorov med najstniki, ki jih povezujejo s smrtonosno igro "Sinji kit". Je bila ta igra tudi tokrat razlog za skok v globino?

Youtube
Kaj jo je privedlo do dejanja?

V ruskem Irkutsku, kjer sta v smrt letos skočili že dve dekleti, je iz 15. nadstropja stanovanjskega bloka skočila najstnica, ki ji je življenje rešil pristanek v avtomobilu. Preiskovalci zdaj ugotavljajo, če si je tudi ta mladenka življenje poskušala vzeti zaradi zlovešče igre »Sinji kit«, ki je priljubljena zlasti med ruskimi najstniki.

Šokantni posnetki nadzornih kamer razkrivajo, da je najstnica na kovinski balkonski ograji preživela kar nekaj časa, preden se je pognala v globino. Ob pristanku v avtomobilu, pri čemer sta njen padec oblažila streha in vetrobransko steklo, pa so ji na pomoč priskočili varnostniki pred zgradbo.

Številni primeri

Ruski organi pregona preiskujejo smrti kar 130 mladostnikov, ki so si v samo zadnjih šestih mesecih vzeli življenje. V povezavi z več dijakinjami, ki so jih prek družabnih omrežij spodbujali k samomoru, in zaradi strahu, da bi smrtonosna igra Sinji kit povzročila še več smrti, pa so začeli tri kazenske preiskave.

V Irkutsku sta na začetku leta iz 14-nadstropne zgradbe v smrt skočili 15-letna Julija Konstantinova in 16 Veronika Volkova, 15-letna Ekaterina iz mesta Krasnojarsk pa je utrpela hude poškodbe, ko je po skoku iz petega nadstropja pristala v snegu. Le nekaj dni pred njimi se je pod potniški vlak vrgla še 14-letna deklica iz mesta Chita.

Bralce opozarjamo, da je videoposnetek zelo nazoren in zato morda za mnoge neprimeren.