Prevarala je smrt

VIDEO: Dokazala je, zakaj je treba vožnjo prilagoditi razmeram

S.R.
5. 9. 2017, 12.04
Posodobljeno: 5. 9. 2017, 12.08
Deli članek:

Se še vedno sprašujete, zakaj je treba v megli vožnjo upočasniti in uporabljati meglenke? Britanka Leticia Heys si bo izkušnjo zapomnila do konca življenja.

Youtube
Leticia se je "za las" izognila tragediji.

Dramatičen posnetek, ki ga je s kamero, pritrjeno na armaturno ploščo, posnela Leticia Heys, je lahko v poduk vsem brezbrižnim in objestnim voznikom. Heysova se je »za las« izognila verižnemu trčenju, ko je na avtocesti v britanskem okrožju Lancashire nenadoma zapeljala v gosto meglo.

Oprezna voznica je še pravočasno ustavila in zapeljala na odstavni pas, medtem ko so na cestišču odzvanjali zvoki veriženja pločevine, za njo pa se je nevarno približevalo tovorno vozilo.

V tem petkovem verižnem trčenju je bilo udeleženih osem vozil, v bolnišnici pa so pristale štiri osebe. Avtocesta je bila več ur zaprta, vendar na srečo nihče od poškodovanih ni utrpel hujših poškodb, poročajo britanski mediji.

Posnetek je s pripisom, da se počuti srečnega, da je ni izgubil, na facebooku objavil njen mož Chris. »Moja soproga Leticia Heys je danes zjutraj malodane prevarala smrt,« je zapisal.