Razburil se je

Preplah v čakalnici: grozil je, da bo vrgel bombo

pk
28. 8. 2017, 20.10
Deli članek:

Nemalo zmede in strahu je konec tedna zavladalo v ambulanti v koprskem Olmu.

Profimedia
V čakalnici je zagrozil z bombo.

Najprej je jeznega možakarja pokušala pomiriti ena od zdravnic, nato še dva policista.

To je obiskal starejši možakar, ki se je izredno razjezil, ker ni bilo njegovega zdravnika. Ostali pacienti v čakalnici, verjetno tudi zdravstveni delavci, nad njegovim izpadom najbrž niso bili navdušeni.

Petkov popoldan v Olmu, enoti koprskega zdravstvenega doma, ki stoji na Cesti na Markovec 1, je mineval vse prej kot običajno. Miren dan je zmotil incident, ki ga je bilo treba obravnavati z vso resnostjo. Morala je posredovati celo policija. Po naših informacijah naj bi starejši moški v ambulanti grozil, da bo vrgel bombo.

Težke besede

Vse se je začelo, ko je 88-letnik izvedel, da njegovega zdravnika, po katerem je spraševal, ni. To ga je očitno tako razburilo, da so začele padati težke besede, tudi grožnje. Medicinska sestra mu je prijazno ponudila pomoč, vendar s tem predlogom ni bil zadovoljen, zato se je, kar na očeh ostalih v čakalnici, najprej verbalno znesel nad njo. Ozmerjal jo je in preklel ter menda še kričal, da bo na ambulanto vrgel bombo, nato je odšel ven.

V času incidenta so bili v čakalnici poleg medicinskega osebja prisotni še drugi pacienti.

Za gospodom je odhitela ena od zdravnic in ga poskušala pomiriti. V tistem času so na kraj dogodka že prispeli še policisti, ki so jih medtem poklicali iz zdravstvene enote. Starejšega gospoda jim je z besedami uspelo pomiriti. Kaj točno je bil sicer namen njegovega obiska pri zdravniku, ni znano.

Google maps
V petek je bilo v ambulanti v koprskem Olmu precej napeto.

Kaj sledi

Če so se uslužbenci ambulante in pacienti, ki so prisostvovali dogodku, počutili ogrožene, potem se zgodba starejšega možakarja še ni zaključila. Oseminosemdesetletnega domačina bi namreč v tem primeru lahko čakala kazenska ovadba, v nasprotnem primeru pa mu bodo policisti izrekli kazen zaradi kršenja javnega reda in miru.

Družbena omrežja so sicer preplavili komentarji na račun tega dogodka. Večina se strinja, da je treba to dejanje sicer obravnavati resno, a da dvomijo, da bi bil gospod res sposoben storiti kaj takega. »Ne bi prehitro sodil možakarja, verjetno je obupan in bolan, čeprav se s takimi grožnjami ne gre igrati. Nad ambulanto so tudi stanovanja. To niso šale,« je zapisal eden od komentatorjev.