Nepojasnjeno

V kampu ob Muri tragično umrl 13-letnik

S.R.
5. 8. 2017, 15.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V kampu ob Muri na avstrijskem Štajerskem je v hudem neurju tragično umrl 13-letni gasilec, ki je tam čas preživljal z mladinsko gasilsko enoto.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Včeraj zvečer je huda ura udarila na avstrijskem Štajerskem. Močno neurje, ki se je razbesnelo nad mladinskim kampom ob reki Muri, je vzelo življenje 13-letnega dečka. Nepremičnega so ga odkrili ob približno 21. uri. Reševalci so ga nemudoma odpeljali v bolnišnico, kjer pa je kljub oživljanju umrl. Po navedbah policije je natančen vzrok smrti še vedno nejasen, več podrobnosti pa bo znanih po opravljeni obdukciji.

13-letnik je bil član prostovoljne gasilske brigade Gänserndorf, po navedbah avstrijskega časnika Kleiner Zeitung pa je od ponedeljka tam bival s še 30 drugimi otroki, od katerih je bil najmlajši star sedem let. Kamp bi morali zapustiti danes, včeraj zvečer pa jih je zajelo hudo neurje.

Ni imel zunanjih znakov poškodb

Zaradi strahu, da bi divjanje nevihte potrgalo šotore, so mladi očitno pobegnili na odprto, kjer je dečka najverjetneje zadel eden od predmetov, ki so ob neurju leteli po zraku, pri čemer ni izključen niti električni udar. Ko so na prizorišče prispeli reševalci, je bil deček povsem nepremičen, vendar na zunaj ni kazal znakov poškodb. 13-letnik je ob 22:30 uri tragično umrl v bolnišnici Stolzalpe, poroča policija. Tožilstvo je že odredilo obdukcijo.