Moč morja

Z algami boste odstranili celulit

Urška Dretnik
5. 8. 2017, 15.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Kolikokrat smo že poudarili, da je tisto, kar je dobro za kožo, dobro tudi za telo, in obratno. Alge pri tem niso izjema! Bila bi velika škoda, če ne bi izkoristili njihovih izjemnih lepotnih učinkov.

Arhiv časopisa Novice Svet24
S spirulino poskrbimo za zdravljenje nekaterih kožnih težav oziroma bolezni, kot so dermatitis, luskavica, ekcemi in akne.

Koža in alge naj bi si bile v marsičem podobne, zato mnogi tem »plodovom« morja pripisujejo izjemne lepotne učinke.

Obloge iz morskih alg proti celulitu

Oblog, ki jih lahko nanesemo na telo, je precej, a učinkujejo različno. Morske alge vsebujejo velike količine aminokislin, mineralnih snovi ter vitaminov, zato so idealna pomoč pri oblikovanju telesa, zmanjševanju obsega delov telesa ter odstranjevanju celulita. Poleg tega si lahko z njimi odlično očistimo kožo. Ta postane prožna in napeta. Ker pa alge ob nanosu ne ostanejo le na koži, temveč skoznjo pronicajo v telo, takšna obloga hkrati pomaga lajšati kronični revmatizem, izboljšati presnovo, krepiti odpornost telesa ter spodbuditi detoksifikacijo. Oblogo si lahko pripravimo sami doma, tako da v skodelici zmešamo morske alge v prahu s toliko vode, da nastane gosta zmes. To nanesemo na telo; dele telesa, ki jih obložimo s takšno zmesjo, si ovijemo v plastično folijo. Pustimo delovati približno 30–45 minut, nato alge temeljito speremo.

Kelp za sijoče lase

Kelp, poznan tudi pod imenom rjava alga, je ena izmed zelo cenjenih morskih alg. Za uživanje ga priporočajo zlasti tistim, ki se v prehrani izogibajo jodirani soli, saj vsebuje precej joda, ki je nujno potreben za pravilno delovanje ščitnice. Jod obenem pripomore k bolj sijočim lasem. Z rednim uživanjem kelpa bodo nohti in lasje hitreje rasli, lasje bodo prenehali čezmerno izpadati. Zaradi naštetih razlogov je kelp – tako kot spirulina in klorela – priljubljena sestavina v šamponih, losjonih, milih in drugih lepotnih izdelkih.