Tragedija v Šentrupertu

FOTO: 17-letnik z mopedom usodno trčil v kombajn

S.R.
13. 7. 2017, 17.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Šentrupertu na Dolenjskem je danes prišlo do hude prometne nesreče, v kateri je življenje izgubil 17-letnik.

J. A.
Cesta je bila več ur zaprta za ves promet.

Danes malo pred 16. uro se je v Šentrupertu na Dolenjskem zgodila huda prometna nesreča. Po prvih ugotovitvah policistov sta bila v nesreči udeležena voznik kmetijskega delovnega stroja kombajna in voznik mopeda. Nesreča se je zgodila v ovinku, kjer je mopedist trčil v prednji del kombajna. 17-letni voznik je zaradi hudih poškodb umrl na kraju nesreče, sporočajo iz PU Novo mesto.

Okoliščine prometne nesreče policisti še preiskujejo, ogleda sta se udeležila tudi preiskovalna sodnica in okrožni državni tožilec.

Voznik mopeda je v zadnjih dneh že druga smrtna žrtev na cestah na našem območju, zato policija voznike ponovno opozarja na previdnost.

Že dopoldne pa so policisti obravnavali hudo prometno nesrečo, ki se je zgodila na cesti med Gradacom in Vranoviči. Po prvih ugotovitvah je 26-letni voznik tovornega vozila zaradi vožnje po levi strani vozišča trčil v avtomobil, ki ga je vozila 75-letna voznica. Huje poškodovano voznico in lažje poškodovanega voznika so reševalci odpeljali v bolnišnico.

J. A.
Mopedist je umrl na kraju nesreče. Šentrupertčani so šokirani.

Poskrbite za prometno varnost

Policisti vse udeležence v cestnem prometu poziva, da so v poletni vročini še posebej previdni, saj se pri voznikih pogosteje pojavi utrujenost, ki močno vpliva na zbranost. Prometna varnost se namreč v poletnih mesecih običajno poslabša. Vozniki naj se na pot odpravijo spočiti in v ustreznem psihofizičnem stanju, omejitve hitrosti in cestno prometna pravila pa naj dosledno upoštevajo. Pazijo naj tudi na to, da bodo vedno pripeti z varnostnim pasom, motoristi pa naj pri vožnji uporabljajo zaščitno čelado in ostalo motoristično zaščitno opremo.

J. A.
Oba udeleženca prometne nesreče v Šentrupertu sta bila domačina.