Do 15 jih je šlo za njim

VIDEO: Tako brutalen je bil umor Američana na Zakintosu

R.T.
13. 7. 2017, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pretep pred barom na grškem otoku je bil za Američana usoden. Vse naj bi se začelo s selfijem.

Zajem zaslonske slike
Za Američana so bile usodne poškodbe glave.

22-letni Bakari Henderson se je z nekaj drugimi gosti in dvema zaposlenima v baru Barkod zapletel, ker se je hotel fotografirati z natakarico.

Družine vseh vpletenih se bojijo, da bi jih Grki predali in bi jim sodili Američani.

Posnetki nadzornih kamer prikazujejo petkovo dogajanje pred barom na grškem otoku Zakintos. Henderson je bežal, da bi si rešil kožo. 30 sekund pozneje je bil pretepen do smrti. »Udarjali in brcali so ga v telo in glavo,« je povedal Theodore Chronopoulos, predstavnik za stike z javnostmi grške policije. »Usodni so bili udarci v glavo.«

Facebook
Bakari Henderson

Aretirali so devet moških, obtoženi so naklepnega umora. Prepir se je vnel v času tako imenovanega srbskega večera. Eden od osumljencev, 33-letni Srb, se je zaradi selfija sporekel z natakarico. Ta je, tako Chronopoulos, udaril Hendersona, on pa je s steklenico zamahnil po mizi. Za njim se je pognalo do 15 moških, ki so ga zunaj pretepli do nezavesti.

Nimajo kartotek

Blic poroča, da so grški policisti poleg dveh glavnih osumljencev, Amira Omerdžića (32), britanskega državljana srbskega porekla, ki je v baru deloval kot reditelj, in grškega natakarja G. S. (34), prijeli še šest Srbov: Sinišo Petrovića (22), Nemanjo Petrovića (18), Miloša Ilića (18), Nenada Jovanovića (22), Stefana Stojanovića (21) in Miloša Senića (25). Večino so jih dobili v petek popoldne na plaži.

Pred dvema dnevoma so aretirali še Dušana Rakovića (33), ki naj bi bil eden izmed glavnih udeležencev uboja in ki se je skrival v najetem apartmaju. Preiskovalcem poleg jezikovnih ovir težave povzroča dejstvo, da so skoraj vsi vpleteni kameram na posnetkih kazali hrbte. Se bo pa dalo marsikaj ugotoviti na podlagi fotografij na družabnih omrežjih, ki so jih tiste noči objavljali skoraj vsi vpleteni.

Prva šesterica Srbov nima kriminalnih kartotek. Družine vseh vpletenih se bojijo, da bi jih Grki predali in bi jim sodili Američani.