Nepovratna sredstva

Druga cev predora Karavanke bo!

J.P.
13. 7. 2017, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nepovratna evropska sredstva so pridobljena.

Bobo
Za višji - evropski - standard.

»Vesel sem, da sta projekta za dograditev avtocestnega predora in pripravo študij in projektne dokumentacije za varnostno tehnične nadgradnje železniškega predora Karavanke na evropski ravni prepoznana kot projekta, ki prispevata k razvoju TEN-T omrežja in razvoju regije. S takšnimi skupnimi projekti se krepi in vzpodbuja gospodarstvo v širši regiji. Ne smemo pozabiti, da smo s tem tudi še korak bližje k doseganju cilja enakomernega razvoja cestnega in železniškega sistema v Sloveniji ter zagotovitvi najvišjih evropskih standardov na obeh omrežjih.« - dr. Peter Gašperšič

Projekta Ministrstva za infrastrukturo RS in Ministrstva za promet, inovacije in Tehnologijo RS sta bila izbrana za pridobitev sredstev IPE-Instrumenta za povezovanje Evrope za izgradnjo druge cevi avtocestnega predora Karavanke ter pripravo projektne dokumentacije za varnostni-tehnično nadgradnjo železniškega predora Karavanke, so sporočili z ministrstva za infrastrukturo.

Višina nepovratnih sredstev za izgradnjo druge cevi predora znaša največ 7,94 milijonov evrov oziroma 10 odstotkov upravičenih stroškov ter 1,37 milijona evrov oziroma 50 odstotkov nepovratnih evropskih sredstev za pripravo študij in dokumentacijo za nadgradnjo železniškega predora.

V prid gospodarstvu in prebivalstvu

Tako slovenski minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič kot tudi avstrijski minister za promet, inovacije in tehnologije Jörg Leichtfried sta poudarila, da bo skupni projekt okrepil in vzpodbudil gospodarstvo v širši regiji in da bo koristil tudi prebivalstvu.

Ministrstvo za infrastrukturo
Boljši dnevi se obetajo tudi železniškemu predoru.