Nesreča?

FOTO: Je tržačan Luigi umrl zaradi trčenja s Slovenko?

pk
21. 6. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Je na tleh možakar mrtev obležal že prej ali je tam pristal, ker je vanj s terenskim vozilom trčila Koprčanka? Na to vprašanje policija še nima odgovora.

printscreen
Policija je zavarovala kraj dogodka in ga nekaj ur preučevala.

V ponedeljek okoli poldneva se je 84-letni Luigi Salvatore s svojega doma odpravil na dvorišče. Potem ko je stopil skozi vhodna vrata, pa je moralo iti nekaj hudo narobe, saj je nedaleč od lastnega doma umrl.

Na ulici Commerciale v Trstu je predvčerajšnjim ugasnilo življenje starejšega možakarja. Kot vse kaže, je gospod, ki naj bi bil upokojeni družinski zdravnik, odšel po časopis, ko naj bi na dvorišču njegovega stanovanja vanj trčilo terensko vozilo znamke Kia. Avto naj bi vozila ženska iz Kopra.

Je padel že prej?

Kaj sledi?

Za moškega je bila odrejena sodna obdukcija, ki bo povedala, zakaj je upokojeni zdravnik umrl. Če se bo izkazalo, da je umrl zaradi trčenja, voznici grozi obtožba uboja.

Policija domneva, da ga Slovenka, ko je pripeljala vzvratno izza ovinka v zasebni ulici, ni opazila in ga je zato podrla. Voznica se je sicer po nesreči ustavila, vendar je možakar pred njo izdihnil. Prihiteli so reševalci in policija, a niso mogli storiti nič več. Po poročanju nekaterih italijanskih medijev policija okoliščine še temeljito preiskuje, očividcev nesreče, čeprav se je vse dogajalo tik pred stanovanjskimi enotami, namreč ni bilo. Ne izključuje niti možnosti, da je gospod tam ležal že prej, morda zaradi slabosti. Mogoče je tudi to, da je zaradi za zdaj še neznanega neznanega vzroka sam padel, nato ga je povozilo še vozilo.

Koprčanka v šoku

Domačini so se, medtem ko so opazovali policijo pri svojem delu, spraševali, kako se je lahko zgodilo nekaj tako hudega. Tudi pokojnikova žena je bila menda v času njegove smrti doma. Voznico avtomobila so morali, ker je bila v hudem šoku, odpeljati v bolnišnico. Če bo policija ugotovila, da je odgovorna za njegovo smrt na zasebni poti, ji grozi obtožba uboja.