Umor

Truplo 37-letne ljubice je bilo polno podplutb

rt
11. 6. 2017, 13.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Pri Zadru ni šlo za nesrečo, ampak za umor.

MUP
Slika je simbolična.

Pred časom smo poročali o pomorski nesreči v bližini Zadra, ko je nemška jadrnica iz morja potegnila Poljaka, ki je preživel, kasneje pa še truplo 37-letne Poljakinje.

A očitno ni šlo za nesrečo. Težko si je zamisliti, kaj se je moralo dogajati na gliserju, ki je na Hrvaškem plul pod poljsko zastavo in s katerim naj bi se morskim užitkom predajala dva Poljaka, 57-letnik in 37-letnica. Epilog je tragičen: 37-letnica je mrtva, moški pa zaradi suma umora v priporu. Rešitelji so bili sprva prepričani, da je Poljak zaradi pomorske nesreče v šoku, vendar je bila resnica veliko bolj zlovešča. Ko so čez uro v morju našli truplo mlajše ženske, so namreč reševalci takoj opazili, da je njeno telo polno podplutb. Kot je povedal tiskovni predstavnik zadrske policije, 57-letnika sumijo, da je med plovbo med Ugljanom in Ošljkom napadel ljubico (37), ki je po napadu končala v morju, kjer se je utopila.

Policija še ne ve, kako in zakaj se je v morju znašel tudi Poljak, verjetno pa je poskušal zakriti sledi. Policija je preverila identiteto Poljaka in izkazalo se je, da naj bi bil po neuradnih informacijah prekaljeni kriminalec, ki je zaradi svojih dejanj že pristal za zapahi. Obravnavali pa so ga tudi že zaradi napada, ponarejanja in lažnega pričanja. Na Hrvaško je prispel pred desetimi dnevi, v nedeljo pa se mu je pridružila ženska, s katero sta bila v ljubezenskem razmerju. Živela je na plovilu in spala v kabini pod palubo. Poljak se menda brani z navajanjem različnih laži, s katerimi se želi izogniti zaporu, zato še ni jasno, ali je žensko po pretepanju vrgel v morje, da bi se utopila, ali je v morje skočila sama in jo je on »le« pustil, da se je utopila.