Voznik tovornjaka

Prijeli morilca 20-letne Lucile in 27-letne Carolin

G.G.
5. 6. 2017, 14.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Nemška policija je uspešno zaključila primer umorov 20-letne Lucile Klubot in 27-letne Carolin Gruber Dvojni morilec je 40-letni romunski voznik tovornjaka.

Facebook
Carolin Gruber

Nemška policija
Fotorobot tovornjakarja, domnevnega morilca. Star naj bi bil od 50 do 55 let, visok pa od 175 do 180 centimetrov.

Aprila je bila policija že blizu. Objavili so fotorobota osumljenca, ki so ga iskali zaradi posilstva in umora 27-letne Nemke Carolin Gruber. Morilec jo je novembra lani napadel, ko je tekla po gozdičku na obrobju mesta Endingen am Kaiserstuhl na jugozahodu Nemčije.

Že takrat so policisti sumili, da bi lahko bil isti možakar odgovoren tudi za smrt 20-letne študentke Lucile Klubot, ki je bila v avstrijskem Kufsteinu umorjena  leta 2014.

Na obeh krajih zločina so našli identične sledi DNK. Tako Lucile kot Carolin je morilec večkrat udaril z železno palico, ki je del opreme pri določenih tipih tovornjakov. Preiskovalci so tako zožili krog osumljencev in ko so pri prevozniških podjetjih preverjali tovornjakarje, so pri 40-letniku iz okolice Freiburga naleteli na ključne podatke. Bazne postaje so v času umora v bližini zaznale mobilni telefon osumljenca, priče pa so v bližini videli tudi njegov osebni avtomobil. Prejšnji teden so prišli še rezultati DNK analize in vse je bilo nared, da na roki osumljenega zaškrtajo lisice.