Šoštanj

FOTO: Matic umrl na svoj 20. rojstni dan

sa
25. 5. 2017, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Lokovici je v torek prišlo do tragične nesreče traktorja z nakladalko, v katerem sta bila 42-letni voznik in 20-letni sopotnik. Mlajši je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

PGD Velenje
Matic je bil na traktorju skupaj s svojim stricem.

Lokovica je naselje, ki leži med hribi južno od Šoštanja. Malo več kot 900 prebivalcev živi v naselju, predvčerajšnjim, ko se je pozno popoldne prevesilo v večer, bilo je okrog 18.30, pa jih je pretresla tragedija, do katere je prišlo v Zgornji Lokovici.

Traktor se je prevrnil

»Dvainštiridesetletni traktorist je s kmetijskim traktorjem in nakladalko nalagal seno na travniku v bližini stanovanjske hiše. V levem delu kabine je na originalnem traktorskem sedežu sedel 20-letni sopotnik. Na strmem delu travnika se je traktor z nakladalko prevrnil  na levi  bok.  Sopotnik  je  padel  iz kabine in obležal pod njo. Zaradi hudih poškodb je na kraju nesreče umrl,« je sporočila Milena Trbulin s celjske policijske uprave.

PGD Velenje
Kraj tragedije.

Oživljanje neuspešno

Na kraju so poleg reševalcev in policistov posredovali tudi gasilci PGD Velenje. »Zavarovali smo kraj nesreče in s tehničnim posegom izpod traktorja rešili osebo. Voznik ni bil poškodovan. Nudili smo pomoč reševalcem pri oživljanju poškodovanca, vendar žal ni bilo uspešno,« je povedal Boris Brinovšek, vodja poklicnega jedra PGD Velenje. Na kraju nesreče je posredovalo 19 gasilcev, ogled kraja je pozneje, kot je navedla Trbulinova, ob prisotnosti državne tožilke in preiskovalne sodnice opravila tudi ogledna skupina sektorja kriminalistične policije celjske policijske uprave. »Preiskava tragičnega dogodka še ni zaključena,« je povedala Trbulinova in dodala, da je bil za traktor odrejen strokovni tehnični pregled.

S svojim stricem

Izvedeli smo, da je bil pokojni 20-letni Matic Štrigl na traktorju skupaj s svojim stricem. In da je tragedija še večja, je Matic ravno predvčerajšnjim praznoval 20. rojstni dan.