POKVARJENA

Podkupljiva policista sta postala narkodilerja

L.T.
19. 5. 2017, 20.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V Srbiji so na skupno 15 let zapora obsodili policijska inšpektorja, ki sta zaplenjen kilogram heroina preprodala naprej in s tem naredila posel, vreden 12.000 evrov.

Twitter
Nekdanji šef kriminalistov Subotić se po kratki karieri dilanja sedaj ukvarja z advokaturo.

Dejanu Subotiću, ki je bil do pred kratkim šef odseka kriminalistične policije v Valjevu, je višje sodišče izreklo osem let zaporne kazni. Milan Čulafić, ki je vodil skupino za preprečevanje narkomanije, pa je dobil sedem let za zapahi. Pokvarjena policista so prvič prijeli leta 2013. Sodišče je tedaj ugotovilo, da sta od preprodajalca drog Gorana Đokića med letoma 2010 in 2013 prejemala med 100 in 150 evri v zameno za informacije o policijskih preiskavah ter mu tako omogočala nemoteno poslovanje. Dokazni material so bili telefonski prisluhi pogovorom med inšpektorjema in Đokićem.

Ko sta bila izpuščena iz pripora, sta hitro zašla na stara pota, saj sta iz policijske uprave v Valjevu uspela odtujiti zaplenjen kilogram heroina in ga za 12.000 evrov preprodati naprej. Med preiskavo sta zanikala vse obtožbe in se zagovarjala, češ da je obtožnica maščevanje valjevskih narkomanov in preprodajalcev drog za njuno policijsko delo. Podkupljiva policista sta modro uniformo morala vrniti leta 2016, Subotić pa se je potem začel ukvarjati z advokaturo. Dokler sodna presoja ne bo pravnomočna, bo lahko opravljal svoje novo delo.