Napad na tožilstvo

Razbil vrata tožilstva in grozil zaposlenim

M.K.
19. 5. 2017, 11.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V sredo je oboroženi storilec, ki je sicer osumljen storitve kaznivega dejanja, poskušal nasilno vstopiti v prostore okrožnega državnega tožilstva Ptuj in je grozil tamkajšnjim zaposlenim.

Profimedia
Nasilneža, ki je razbil steklena vrata je na koncu prijela policija.

V sredo se je okrog 15. ure oboroženi storilec pojavil pred vhodnimi vrati okrožnega državnega tožilstva v Ptuju, pozvonil na domofon tožilstva in poskušal vstopiti v poslovne prostore tožilstva. Ker je 17. marca letos že povzročil incident na tožilstvu, ga v sredo zaposlena ni spustila v prostore tožilstva. Storilec je sicer osumljen storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

Ker osumljenega niso spustili v tožilstvo, se je ta močno razburil, postajal vedno bolj nasilen, grozil in nazadnje razbil steklena vrata ter jih, kljub zaščitni mreži, močno poškodoval. Storilca je obvladala šele policija, tožilstvo pa zaradi interesa postopka več informacij za zdaj ne more posredovati.

Na Vrhovnem državnem tožilstvu RS omenjeni incident obsojajo; ker to ni osamljen primer ogrožanja zaposlenih na tožilstvih v zadnjem letu dni, generalni državni tožilec Drago Šketa meni, da bi bilo na vseh državnih tožilstvih potrebno poostriti varnostne ukrepe.