Rop

Čakal je v zasedi, v soseski odjeknila tudi dva strela

T.L./STA
17. 5. 2017, 21.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Ropar je s pištolo v roki zahteval gotovino, mimoidočim, ki naj bi ga skušali zaustaviti, pa naj bi zagrozil.

Bobo
Slika je simbolična.

Okoli 19. ure je bil Operativno komunikacijski center Policijske uprave (PU) Ljubljana obveščen o ropu pri pošti v Kamniku, v katerem je za zdaj še neznani storilec od uslužbenca pošte zahteval, da mu preda gotovino, so sporočili iz PU Ljubljana. Čeprav je storilec uslužbencu pošte grozil s pištolo, v dogodku ni bil nihče poškodovan.

Oboroženi neznanec je pristopil do vozila, v katerem je bil uslužbenec pošte, in od njega zahteval denar, pri tem pa je grožnje podkrepil s pištolo. Neznanec je nato iz vozila vzel pošiljko in peš pobegnil po Groharjevi ulici neznano kam, so še sporočili s PU Ljubljana. 

Slišali naj bi se streli

Očividki sta za oddajo 24UR Zvečer povedali, da je ropar dvakrat ustrelil v zrak in mimoidočim, ki so ga skušali zaustaviti še zagrozil. Očividki sta povedali, da je očitno ropar poštarja počakal v zasedi. Poštar je takoj zavpil na pomoč, vendar je bil ropar vseeno prehiter.

Na kraju so takoj posredovali policisti. Kriminalisti opravljajo ogled kraja kaznivega dejanja. V aktivnosti je bil sicer vključen tudi helikopter policije. Policija storilca do zaključka redakcije še ni izsledila. 

Kaj točno je storilec odtujil, bo znano po vseh zbranih obvestilih oz. po opravljeni inventuri.