Krvavo

Pot naj bi taksistu »plačal« s poskusom uboja

mr
16. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gašper Pavlič in Jaka Flis sta se na zatožni klopi ljubljanskega okrožnega sodišča znašla zaradi napada na taksista Milutina B. v Domžalah 19. marca lani.

Domzalec.si
Do napada je prišlo 19. marca zjutraj na Prešernovi cesti v Domžalah.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da je taksist tistega jutra opravil prevoz 21-letnega in 22-letnetega  moškega iz gostinskega lokala v Ljubljani v Domžale ...

Ko so okrog 6. ure prispeli na Prešernovo cesto v Domžalah, je taksist izstavil račun, 21-letnik pa ga je iz zadnjih sedežev napadel z nožem na zaklop in ga z njim večkrat zabodel. Napadalčev sopotnik je ob tem zbežal, voznik in 21-letnik pa sta se še nekaj časa v taksiju prerivala in pretepala. Taksistu je nasilneža uspelo izvleči iz avta, pri čemer sta oba padla po tleh, dogajanje pa je opazil eden od naključnih voznikov in o tem obvestil policijo. Medtem se je na kraj vrnil pobegli 22-letnik, ki je leto mlajšemu pajdašu pomagal pobegniti tako, da je odrinil taksista. Mlajši, Pavlič, obtožen poskusa uboja, na sojenja prihaja iz pripora, medtem ko se leto starejši Flis, obtožen pomoči storilcu po storitvi kaznivega dejanja, brani s prostosti.

Potoki alkohola so jim(a) vzeli spomin

Pavliču grozi od 5 do 15 let zapora, Flisu do eno leto zapora, oba pa se zagovarjata, da jima je zaradi enormne količine popitega alkohola vzelo spomin. Senat predsedujoče Polone Herman je včeraj zaslišal več prič in vse so potrdile, da je tistega večera v Raščica baru ob Dunajski cesti v Ljubljani alkohol tekel v potokih. Izet Alibegović se naprimer že v preiskavi »popolnoma nič ni spomnil, razen skozi meglo, da je nekomu posodil telefon«. Čez nekaj dni pa je dobil vrnjen klic policije, saj je bil obtoženima taksi naročen iz njegovega telefona. Alibegović je mislil, da se kak rojak iz njega brije norca, da gre zares pa je ugotovil, ker je možakar na drugi strani linije odlično govoril slovensko.  »Teh ljudi danes tukaj ne poznam,« je včeraj dodal povedanemu v preiskavi.

»Tamala« naj bi napadel »tavelik taksist«

Anto Čančar pa je šele naslednji dan slišal, da sta imela »tamala« – tako namreč kliče obdolženca, ker sta po letih pač veliko mlajša, na poti domov »neko pizdarijo«. Po njegovih besedah ju je napadel »en tavelek taksist«. Domov je odšel pred obtoženima. Pavlić je v tistem trenutku »z nekim Bosancem na stranišču klical jelene«, Flis pa po lokalu »jagal babe«. Fanta pozna že kakšna tri leta, iz Rašice, kjer so se ga v najboljših časih »ubijali« tudi vsak tretji dan. Čančar, po poklicu kuhar, ob takšnih prilikah zapravi od 300 do 800 evrov in nič drugače ni bilo tistega dne oziroma večera oziroma jutra. In ko jim »gazda« ni hotel več postreči, so »na črno« nadaljevali z lastno zalogo črnogorske dunje na terasi lokala.

Pavličevemu komolcu je zmanjkovalo šanka

Da je bila družba okoli obdolžencev prehudo ranjena za novo rundo, je potrdil tudi gostinec Izet Hamzić. A kljub temu niso delali težav. Umaknili so se na teraso, kjer so, kot smo videli, nadaljevali po svoje. Je pa Hamzić opazil, da je imel Pavlič kar precej težav zaradi opitosti. Težko je hodil do stranišča, njegovemu komolcu je zmanjkovalo šanka. Prvoobtoženega sicer pozna iz lokala in se ga ne boji, z njim nikoli niso imeli težav, vedno je poravnal račun. Da je prišlo do napada je prav tako slišal naslednji dan, in sicer od taksistov, ki tudi »visijo« v lokalu, z njimi pa tudi poslovno sodeluje. Kot je povedal Hamzić, naj bi se Pavlič sprl s taksistom, potem pa naj bi taksist Pavliča napadel. Lov na resnico se bo nadaljeval 31. marca. (mr, foto: Domzalec.si)