Obračun na stranišču

FOTO: Med tekom jo je napadel posiljevalec

R.T.
15. 3. 2017, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Kelly Herron se je pripravljala na maraton. Med tekom po parku v Seattlu se je ustavila, da bi uporabila javno stranišče, tam pa jo je zahrbtno napadel posiljevalec.

Zajem zaslonske slike/Youtube
»Na obrazu imam šive, na telesu podplutbe, vendar moja volja ostaja neomajna,« pravi 36-letnica.

»Med sušenjem rok sem dobila občutek, da nekaj ni v redu,« je za ABC News dejala 36-letna Kelly Herron. Ko se je obrnila, se je iz oči v oči srečala z napadalcem. Ta jo je zagrabil in vrgel po tleh. »Med ravsanjem sem začela kričati ’Ne danes, kur*** sin’, se poskušala prebiti do kabine in se zakleniti,« opisuje.

Napadalcu, ki ga je policija identificirala kot 40-letnega spolnega prestopnika Garyja Steinerja, se je uspelo na silo preriniti za njo v kabino, kjer jo je začel z roko mlatiti po obrazu. Takrat se je spomnila na tečaj samoobrambe in v njegov obraz zasadila nohte. »Spomnila sem se vsake podrobnosti, vsakega udarca, ki sem se ga v življenju naučila,« pojasnjuje. Prevel jo je val adrenalina in uspela je ubežati iz stranišča, pri čemer ji je s pomočjo mimoidočega od zunaj uspelo celo zakleniti vrata. Steiner je moral tako potolčen na stranišču počakati na prihod policistov. Nad glavo mu visi obtožba napada druge stopnje in poskusa posilstva. 

Herron ostaja neomajna. »Na obrazu imam šive, na telesu podplutbe, vendar moja volja ostaja neomajna,« je zapisala na Instagramu.