Umor iz ljubosumja

VIDEO: Spečega brezdomca polil z bencinom in zažgal

R.T.
13. 3. 2017, 08.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Sicilijansko mesto Palermo in širšo Italijo pretresa krut zločin, ki se je zgodil minuli konec tedna.

You Tube / zajem zaslonske slike
Napadalec si med dejanjem opekel roke.

45-letni Giuseppe Pecoraro, uslužbenec na bencinski črpalki, je spečega brezdomca Marcella Cimina polil z vedrom bencina, na njegovem improviziranem ležišču ob zidu samostana reda kapucinov, in zažgal.

Sosedje in okoliški prebivalci, ki so bili priče dogodku, so povedali, da so slišali krike gorečega Cimina, ko je umiral v bolečinah. Nesrečni brezdomec je umrl še pred prihodom reševalcev.

Pecorara, ki si je med krutim dejanjem opekel roke, so aretirali so ga v soboto, manj kot 24 ur po zločinu. Ob prijetju je policiji najprej povedal, da si je roke opekel med delom z aparatom za kavo, kasneje pa je med zaslišanjem priznal umor, piše časnik La Republica. Povedal je še, da ga je k dejanju napeljalo ljubosumje.

Župan Palerma Leluca Orlando je zločin označil za barbarsko dejanje in povedal in v znak žalovanja odredil dan žalovanja in spust zastave mesta na pol droga.

Časnik La Republica je pridobil in objavil video posnetek tega krutega zločina, ki ga je zabeležila nadzorna kamera. Policija je sprožila dodatno preiskavo o izvoru posnetka in o tem, kako je posnetek prišel v javnost.

Pecoraro je obtožen umora.

Video posnetek z nazorno vsebino