Ona priznala, on ne

Miro Senica ne priznava

T.L./STA
10. 3. 2017, 10.44
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na sodišče je prišel in dejal, da krivde ne priznava, prav tako tudi ne dejstev iz obtožnice. Tovšakove pa ni bilo, priznala pa je krivdo.

Bobo
Miro Senica

Nekdanja direktorica Vegrada Hilda Tovšak je v sojenju zaradi prodaje Delamarisa priznala krivdo za očitano kaznivo dejanje. Tovšakove danes ni bilo na sodišče v Celju, sodnica pa se bo o njenem priznanju in kazni izrekla prihodnji petek. Odvetnik Miro Senica je na sodišču dejal, da krivde ne priznava, prav tako tudi ne dejstev iz obtožnice.

Prav tako na današnjem predobravnavnem naroku krivde ni priznala direktorica kmetije Bužekijan Blanka Muster, tajnica Senice Olga Zaviršek pa se bo o tem izrekla prihodnji teden. Četverica je obtožena zlorabe položaja in pranja denarja pri nakupu Delamarisa.

Gre za okoli 1,4 milijona evrov, ki naj bi jih Vegrad plačal Musterjevi za svetovanje pri nakupu za 13 milijonov evrov delnic Delamarisa, dejansko pa naj bi denar kot provizijo prejel Senica.

Hišne preiskave so v tem primeru potekale julija 2013, obtožnica pa je bila vložena julija 2015. Tovšakovi tožilstvo očita zlorabo položaja, ker naj bi plačala fiktivne storitve in tako oškodovala Vegrad, Senici pa napeljevanje k zlorabi položaja in pranja denarja.