Tragedija

Mrtva na stopnišču: Milka bila bitko z rakom, a izgubila bitko z možem

J.P.
2. 2. 2017, 08.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Milka je poskušala pobegniti pred soprogom, ki jo je napadel z nožem. Stopnišča ni dosegla.

STA
Policijska preiskava še poteka (fotografija je simbolična).

Milka A. (69) v torek ni uspela ubežati možu. Sicer ji je uspelo odpreti vrata, a stopnišča ni dosegla. Do smrti zabodena se je zgrudila na ploščice, kjer jo je našel sosed.

Krike zadušila protivlomna vrata

Zgodilo se je predvčerajšnjim okoli 17. ure. Vinjeni Božo A. (75) se je še iz neznanega razloga v stanovanju v Zagrebu skregal s soprogo in njeno 90-letno mamo, ki je živela z njima. Sosedje kričanja in klicev na pomoč niso slišali, zadušila so jih protivlomna vrata.

Potem ko je pretepel ženo in taščo, je, kot domnevajo preiskovalci, v kuhinji pograbil nož in z njim taščo zabodel v bok, Milko pa v trup. Krvaveča je hotela najti pot ven iz bloka, a se je zgrudila tik pred stopniščem. Prvi ji je na pomoč priskočil sosed. Tašča je bila v kuhinji – hitro se je našla soseda, ki ji je s pritiskanjem na rano zaustavila krvavitev. Božo se je zaprl v sobo in si z istim nožem, s katerim je sodil svoji ženi in tašči, prerezal vrat.

Ni bilo prvič, da jo je napadel

Vsi trije so končali v bolnišnici. Zdravniki so se za Milkino življenje borili debele tri ure, a so bile rane prehude. Tašča in mož sta jo odnesla bolje, a sta še vedno v bolnišnični oskrbi.

Policijska preiskava še poteka, 24sata pa poroča, da to ni prvič, da je Božo napadel soprogo, ki je bila bitko z rakom.