Šokantna najdba

Je šla za psičkom? Giovanno so našli mrtvo v Goriških brdih

pk
8. 1. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Domačin v strugi potoka zagledal žensko truplo.

arhiv
Žnesko so našli mrtvo pri Gornjem Cerovem.

Tragičen razplet je imela zgodba iz Goriške. Starejšo ženico Giovanno, stanujočo v italijanski Gorici, so, potem ko se štiri dni ni vrnila domov, našli mrtvo na območju Goriških brd. 

Giovanna Gerardi, doma iz italijanske Gorice – hišo ima neposredno ob državni meji med Slovenijo in Italijo –, je izginila na prvi dan novega leta. Tega dne naj bi s svojim psičkom Omarjem, ki naj bi ga po pričevanju tistih, si jo jo poznali, oboževala, odšla neznano kam. Svojci so o njenem izginotju takoj obvestili italijanske oblasti, ki so sprožile iskalno akcijo. 

Mešančka manjše rasti, poimenovala ga je Omar, so našli in je na varnem pri hčerki preminule. Kužek in gospa sta bila po pričevanju mnogih nerazdružljiva.

Sedeminsedemdesetletno žensko so več dni iskali gasilci, karabinjeri in tudi civilna zaščita. Pridružilo se jim je še mnogo njenih sorodnikov in drugih prostovoljcev. Pristojni so se glede na to, da je blizu državna meja in bi ženska morda lahko zašla tudi na našo stran, odločili aktivirati še novogoriške policiste in gasilce za pomoč pri iskanju pogrešane.

Našel jo je lovec 

Gorico in okolico je v torek preletaval celo helikopter, pogrešano so s čolnom gasilci iskali tudi v strugi reke Soče, a neuspešno. Iskanje je bilo sicer osredotočeno na severni del Gorice, v Sloveniji pa na Solkansko polje in Panovec. Istega dne popoldne so območje iskanja razširili.

Zgodba je v sredo dobila žalosten epilog. Giovanno je domačin, briški lovec, našel mrtvo. Ležala je samo lučaj od državne meje med Slovenijo in Italijo v suhem delu struge potoka Čubnica blizu naselja Gornje Cerovo v Goriških brdih. Novico o najdbi trupla je včeraj potrdila tudi novogoriška policija.

arhiv
Giovannin kužek Omar je že na varnem.

Je lovila psička? 

Italijanki ni bilo več pomoči. Pri opravljanju ogleda tako zdravnik kot tudi slovenski in italijanski policisti na truplu niso ugotovili znakov nasilja. Pozneje so pristojne službe truplo pokojnice odpeljale v sosednjo Italijo.

Goričani, ki so jo imeli za zelo vedro in prijazno gospo, ki se ni nikoli ločila od svojega kužka Omarja, so šokirani. Neuradno smo izvedeli, da naj bi gospa umrla zaradi podhladitve. Domačini menijo, da je do tragedije prišlo, ker ji je pes pobegnil in ga je nato iskala ter pri tem omagala in doživela usodno podhladitev.

Profimedia
Giovanno je iskal tudi helikopter.