Pobeg

Po nevarni dirki so ubežnika v Kopru prijeli

M.K.
2. 12. 2016, 11.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zgodaj zjutraj je na mejnem prehodu Sečovlje brez opravljene mejne kontrole v Republiko Slovenijo zapeljal voznik osebnega avtomobila in nadaljeval beg pred policisti.

Bobo
Izolan je trenutno v policijskem pridržanju, odredili so mu tudi strokovni pregled (slika je simbolična).

35-letni Izolan za volanom osebnega avtomobila Audi A6, puljskega registrskega območja (Hrvaška), je ob 6.40 zbežal s hrvaške mejne kontrole, kjer je pri policistih pustil dokumente in odpeljal, so sporočili iz PU Koper.

Ob 6.51 so policisti to vozilo opazili v Izoli na Prešernovi. Vozili so za njim proti Kopru čez Markovec in ga skušali zaustaviti, vendar na znake policistov ni ustavil, temveč je bežal naprej. V Olmu so ga poskušali ustaviti z blokado, vendar je trčil v službeno policijsko vozilo in odpeljal naprej, nato pa zavil proti železniški postaji. Tam je poškodoval še eno parkirano osebno vozilo. Policistom pa ga je naposled uspelo zaustaviti. Voznika so prijeli in mu odvzeli prostost.

Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je bil osebni avto ukraden na Hrvaškem.

Izolan je trenutno v policijskem pridržanju, odredili so mu tudi strokovni pregled. Osumljen je storitve kaznivih dejanj velike tatvine, nevarne vožnje in poskusa preprečitve uradnega dejanja.

Policisti in kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil.