Tragično

Med begom ubil policista, očeta dveh otrok

T.L./STA
5. 11. 2016, 08.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Moškega sta med begom opazila policista in pristopila, nakar je začel streljati. V streljanju sta bila ranjena oba policista, kasneje pa je eden v bolnišnici poškodbam podlegel.

Arhiv Reporterja
Med begom ustrelil policista (fotografija je simbolična).

Newyorški policisti so v petek popoldne iz Bronxa dobili klic o oboroženem moškem, ki je vlomil v stanovanje. Moškega sta nato med begom opazila policista in pristopila, nakar je začel streljati. V streljanju sta bila ranjena oba policista, osumljenec pa je umrl.

Eden od policistov, 40-letni Paul Tuozzolo, je kasneje umrl v bolnišnici. Župan New Yorka Bill de Blasio je dejal, da celo mesto žaluje za očetom dveh otrok, ki je v policiji delal 19 let.

Policijski komisar James O'Neill je osumljenca identificiral kot 35-letnega Manuela Rosalesa, ki so ga na Long Islandu doslej aretirali že kar 17-krat.

Vdrl je v stanovanje svoje odtujene soproge, kjer je bil še njun triletni sin in njegova tašča, ki je poklicala policijo. Po klicu je pobegnil s svojim vozilom, vendar je prevozil le kak kilometer, preden sta ga opazila policista.