Ljubosumje

Pošast v uniformi: mučil in posiljeval

uk
5. 11. 2016, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policist je imel žensko štiri dni zaprto v avtomobilu.

Profimedia
Zvezal jo je in zlorabljal. (Fotografija je simbolična)

Policisti v Aleksincu v Srbiji so aretirali 43-letnega kolega Z. C., ki je obtožen, da je več dni mučil, posiljeval in se brutalno izživljal nad Z. R. (40). Po informacijah policije naj bi Z. C. svojo partnerico napadel, ker je mislil, da ga vara. »Prosila sem ga, da me izpusti, a ni pomagalo. Več dni me je imel zvezano, pretepal me je, posiljeval in poniževal,« je preiskovalcem dejala žrtev nasilja.

Z. C. je sicer policist, ki pa je bil tudi med svojimi službenimi kolegi znan kot problematičen. Storilec je sicer vse obtožbe zanikal, češ da naj bi šlo za obojestransko privolitev. Z. C. naj bi pred napadom partnerici dejal, da bosta odšla na večerjo, ko pa se je usedla v njegov avtomobil, jo je odpeljal na osamljeno mesto in jo napadel. Nesrečno žensko je imel nato štiri dni zvezano v avtomobilu, kjer jo je pretepal in spolno zlorabljal. Pri tem je večkrat zamenjal lokacijo. Po štirih dneh mučenja jo je odpeljal domov, kjer jo je zadrževal še dva dni. V štirih dneh ji ni dal nobene hrane, na vsako njeno prošnjo pa je odgovoril s posilstvom. Sprva se ga je bala prijaviti, ker je policist, nato pa se je za prijavo vendarle odločila in mučitelja so aretirali.

O policistu tudi njegovi kolegi nimajo najboljšega mnenja, saj so povedali, da je bil ohol in da je imel pogosto izpade jeze, a so dejali, da si nihče ni mislil, da bi lahko naredi kaj takšnega. V Srbiji je vse več zahtev po ostrejših kaznih za nasilje nad ženskami tudi zaradi tega, ker vse več primerov pride v javnost. Do pred kratkim pa so jo storilci navadno odnesli le z denarno kaznijo.