Umor

»Vzel sem kladivo in jo tolkel po glavi«

L.T.
14. 9. 2016, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Mihajl Skivjani (56), ki je obtožen umora dekleta v Novem Sadu, je pred sodiščem razkril podrobnosti svojega zločina. Osemindvajsetletno Merimo Redžepovo je ubil v noči z 29. na 30. december 2015.

Facebook
Umorjena Merima Redžepova

Skivjani je tisti večer spil več piv in nadaljeval s kozarčki rakije. Redžepova ga je po njegovih besedah provocirala, v nekem trenutku ga je s pestjo udarila v predel oči in nekoliko pozneje potegnila za rokav z besedami, da ga bo ubila. »Preplavila me je jeza, po njenih grožnjah sem s hladilnika pograbil kladivo in začel tolči po njej,« je dejal.

Facebook
Mrtvo Merimo Redžepovo so v stanovanju našli sosedje in lastnik stanovanja.

»Roke je držala v zrak, zato ne vem, ali sem jo v glavo zadel že s prvim udarcem. Ne spominjam se, koliko udarcev sem ji zadal, šele po dveh urah pa sem ugotovil, da ne diha. Pustil sem jo ležati na postelji, jaz pa sem se pokril z odejo. Pozneje sem zbral zdravila v vrečko in zapustil stanovanje. Dva dni pozneje so me aretirali. Kladivo sem opral, saj so bili na njem lasje,« je pričal Skivjani.

Med obdukcijo so prešteli 15 poškodb na predelu lobanje, ki je bila na več mestih zlomljena. Redžepova se je onesvestila že od prvega udarca, Skivjani pa je nadaljeval z njimi tudi potem, ko je že ležala na postelji.

»Ko sem ugotovil, da ne diha, me je spreletelo, da sem mlado žensko oropal življenja. Zaradi tega sem se prestrašil in nisem klical policije,« je še povedal Skivjani. Svojo oceno o njegovi prisebnosti je podala skupina nevropsihiatričnih izvedencev. Ocenjujejo, da se Skivjani zaveda posledic svojega dejanja in da je njegova prištevnost med zločinom sicer bila zmanjšana, ampak ne močno.