Po velenjskih dečkih

Za mesto direktorja CSD Slovenj Gradec le ena prijava

J.P./STA
13. 9. 2016, 20.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na razpis za mesto direktorja Centra za socialno delo (CSD) Slovenj Gradec je prispela le ena prijava, in sicer zdajšnjega v. d. direktorja CSD Tadeja Poberžnika. Svet CSD je na današnji seji z njim že opravil razgovor in ga soglasno izbral za direktorja. Mnenje o tem mora zdaj podati še lokalna skupnost, nato je potrebno še soglasje ministrstva.

Facebook
Jurij Šumečnik je odstopil zaradi objektivne odgovornosti.

CSD Slovenj Gradec po odstopu oz. razrešitvi Jurija Šumečnika z mesta direktorja od 1. septembra letos kot v. d. direktorja vodi univerzitetni diplomirani pravnik Tadej Poberžnik, ki je bil že pred tem zaposlen na CSD Slovenj Gradec.

Svet CSD Slovenj Gradec je 2. septembra v uradnem listu objavil razpis za novega direktorja s petletnim mandatom, na dnevnem redu današnje seje pa je imel odpiranje prispelih prijav. Kot je povedal predsednik sveta CSD Boris Balant, je bil v. d. direktorja Poberžnik, ki je edini oddal prijavo na razpis, tudi na današnji seji prisoten, zato so z njim kot edinim prijavljenim na razpis tudi opravili razgovor in ga soglasno izbrali.

V sredo bodo za mnenje o tem zaprosili še lokalno skupnost, nato pa za soglasje tudi pristojno ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Balant računa, da bi se postopki lahko zaključili v dveh mesecih.

Poberžnik, katerega prijava za direktorsko mesto ustreza vsem formalnim pogojem, je v viziji dela med drugim navedel, da bo nadaljeval strokovno delo CSD, izkazal je interes za sodelovanje z drugimi ustanovami, prav tako se je zavzel za strokovno povezovanje med centri za socialno delo, je med drugim povzel Balant.

Prejšnji direktor CSD Slovenj Gradec Šumečnik je odstopil 25. maja letos, potem ko je upravna inšpekcija pri nadzoru na CSD Slovenj Gradec v primeru dveh dečkov iz Velenja ugotovila nezakonito ravnanje CSD Slovenj Gradec pri obravnavi vloge njunih starih staršev za izvajanje rejniške dejavnosti.

Zaradi dogajanja, povezanega z omenjenima dečkoma, ki ju je CSD Velenje konec marca letos proti volji starih staršev s Koroške namestil v rejniško družino, je 5. julija letos odstop podala tudi direktorica CSD Velenje Lidija Hartman Koletnik, in sicer iz osebnih razlogov. Svet CSD Velenje o njeni razrešitvi še ni odločal, seja sveta pa še ni sklicana, je danes sporočil predsednik sveta CSD Velenje Drago Kolar.