Okrutni morilec

Je Jeleno ubil serijski morilec?

uk
13. 9. 2016, 20.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Strokovnjaki v Srbiji se bojijo, da gre v primeru umora srbske pevke Jelene Marjanović za serijskega morilca, ki najverjetneje že načrtuje nove umore.

Facebook
Za Jeleno so govorili, da bi lahko postala druga Ceca.

Jeleno je za zdaj neznani morilec 2. aprila letos umoril s kamnom, njeno truplo pa odvrgel na nasip v Crkvenici. Srbski preiskovalci sicer še zmeraj verjamejo, da je pevko umoril nekdo, ki jo je poznal, a da gre vseeno za umor, ki ima obredne lastnosti. To bi dejansko pomenilo, da lahko gre za serijskega morilca ali morilce. »Jelenin morilec se počuti nepremagljivega. Izpolnil je, kar mu je ukazalo neko božanstvo ali guru, in bojim se, da se takšni ljudje ne ustavijo pri enem umoru,« je povedal sektolog Slađan Mijaljević

Facebook
Truplo nesrečne pevke so našli na nasipu pri Crkvenici.

Umor s kamnom 
Morilec je, kot kaže, Jeleno napadel od zadaj in jo s kamnom tolkel po glavi.

Počuti se močnega

Kriminologi, sektologi in psihiatri so opozorili, da se morilec z vsakim dnevom, ki mine, počuti močnejšega in najverjetneje tudi uživa v medijski pozornosti. Verjetno je tudi prepričan, da mu policija ne more nič. Vsi se bojijo, da je samo še vprašanje časa, kdaj bo morilec ponovno udaril. Strokovnjaki opozarjajo, da se lahko spravi tudi na člana svoje družine.

Član sekte

Facebook
Preiskovalci so iskali morilsko orožje, izkazalo se je, da je šlo za kamen.

Strokovnjaki menijo, da bi bil morilec lahko pripadnik kakšne sekte in da je bil Jelenin umor samo del njihovega načrta, ki lahko vključuje nadaljnje umore. Umor bi lahko bil del žrtvovanja neznanemu božanstvu. Kot je povedal Mijaljević, gre za pošast, ki je žejna krvi in ki se ne boji nikogar. »Bojim se, da bo ponovno ubijal,« je dejal sektolog.

Podobnega mišljenja je kriminolog Marko Nicović, ki je dejal, da če bi nekdo želel samo ubiti Jeleno, bi to hitro naredil. Jelena namreč ni bila ne oropana ne posiljena, tako da so hitro ovrgli zločin iz strasti. »Očitno je, da je morilec umorjeno želel čim bolj telesno poškodovati,« je povedal Nicović. S tem je morilec želel nekaj sporočiti, najverjetneje sovraštvo do žensk, še posebej do lepih, morda tudi slavnih. 

Facebook
Morilec je z umorom najverjetneje nekaj želel sporočiti.

Bitka s časom

Če dejansko gre za serijskega morilca ali celo sektaški umor, potem obstaja strah, da bo policija težko preprečila naslednji zločin. Tovrstni morilci nimajo čuta za empatijo in ne občutijo krivde. Če je bila Jelena umorjena zaradi neke bolne ideje, potem bo najverjetneje to storil še enkrat in samo vprašanje časa je, kdaj bodo našli naslednje truplo. »Ti ljudje so pripravljeni umreti za svojo idejo in bojim se, da ga bo težko ujeti,« je še dodal Nicović. Seveda še ni izključeno, da gre vendarle za nekoga, ki je Jeleno poznal osebno in jo umoril zaradi koristoljubja.