Nevarna avantura

Pijanček začel s trkom, zaključil z lulanjem na policiji

G.G.
7. 9. 2016, 11.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

67-letni voznik osebnega avtomobila se je včeraj popoldne v pijanem stanju poigraval z življenji drugih voznikov, nato pa se je še nedostojno vedel do policistov.

Arhiv Svet24
Imel je 1,13 ml/l alkohola v litru izdihanega zraka.

Možak je storil serijo nepremišljenih potez. Prvo napako je zagrešil, ko je pijan sedel za volan avta in nato v Spodnji Selnici trčil v zadnji del osebnega avtomobila, ki je vozil pred njim in zavijal v levo. Povzročitelj nesreče, v kateri ni bil nihče poškodovan, ni ustavil, ampak je kljub počeni pnevmatiki nadaljeval vožnjo.
S pomočjo alkohola je vijugal po cesti sem ter tja, a ne dolgo. Pri Ožboltu so ga ustavili policisti in mu ponudili alkotest, pa naj se izkaže. Voznik je samozavestno »pihnil« in rezultat bi navdušil njegove pivske bratce, ne pa policiste in udeležence v prometu. V organizmu je imel kar 0,86 mg/l, skratka, bil je krepko pijan.

Se je moški sprijaznil z veliko napako, ki jo je storil, ko je pijan sedel v avto? Ne. Kljub temu, da so mu policisti odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali vožnjo, je trmaril in se želel odpeljati. »Ker ukazov policistov ni upošteval, so ti zoper njega odredili pridržanje do streznitve. Tudi s tem ukrepom se kršitelj ni strinjal, zato so bili policisti prisiljeni uporabiti prisilna sredstva, da so mu preprečili nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu in ga odpeljali v prostore za pridržanje,« je sporočil predstavnik za odnose z javnostmi na PU Maribor Miran Šadl.

Alkoholizirani voznik pa je kolovratil še na policijski postaji v Mariboru, kjer bi se streznil v prostoru za pridržanje. Pred policistko se je slekel in razkazoval svojega utrujenega »korenjaka«, za finale pa je še uriniral na hodniku v prostoru za pridržanje.

Kršitelja bo nagrajen z nemajhno globo, svoja ravnanja pa bo pojasnil sodniku na pristojnem okrajnem sodišču.