Tehniški muzej

Bojan Križaj bo odprl razstavo o Elanu

E. R.
7. 9. 2016, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Prihodnji četrtek bodo v Tehniškem muzeju v Bistri odprli razstavo o podjetju Elan, ki že nekaj desetletij velja za eno najbolj prepoznavnih blagovnih znamk.

Arhiv Svet24
Nekdanji smučarski šampion je v poslovnih težavah.

V četrtek, 15. septembra ob 18. uri bodo v Tehniškem muzeju Slovenije v Bistri pri Vrhniki odprli razstavo z naslovom  »Z Elanom do zvezd, Elan in njegovi predhodniki«.

Na odprtju razstave bosta zbrane nagovorila državna sekretarka ministrstva za kulturo Damjana Pečnik in izvršni direktor družbe Elan Jeffrey Tirman.

Razstavo bo odprl nekdanji smučarski šampion Bojan Križaj.

V Tehniškem muzeju Slovenije namenjajo  v letošnjem letu posebno pozornost družbi Elan, ki že nekaj desetletij velja za eno najbolj prepoznavnih slovenskih blagovnih znamk. Delovna zadruga, tovarna, blagovna znamka Elan je zgodba ljudi, ki že več kot 70 let izdelujejo vrhunsko športno orodje. Posamezni Elanovi izdelki, predvsem smuči, postavljajo svetovne trende in verjamemo, da jih bodo tudi v prihodnje. Veliko športnikov so prav Elanove smuči pripeljale do zvezd. Temelj Elanove uspešnosti so bile stalne tehniške in tehnološke inovacije razvojnikov, inženirjev in konstruktorjev. Med leti 1970 in 1980 so zasnovali in izdelali več kot 300 novih strojev ter naprav, ki jih dotlej niso uporabljali v proizvodnji nikjer drugje na svetu.

Z občasno razstavo želijo  obiskovalcem predstaviti izredno raznoliko Elanovo proizvodno dejavnost. Na ogled bodo športni pripomočki, zbirka smuči in snežnih desk, skibob, maketa jadralnega letala, plovila, otroška igrala in kolesa Rog-Elan. Razstava bo obogatena tudi z video gradivom iz arhiva in pričanji nekdanjih zaposlenih.

Razstava bo na ogled do 17. septembra 2017.