Najtežji boj

"Ko se je prebudil, je vprašal za Damjana, Zorana, Žigo"

R.T.
8. 8. 2016, 12.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po hudi prometni nesreči mladih mariborskih nogometašev, je spregovoril oče 19-letnega Ljubomirja Moravca. Njegov sin je dobro prestal soočenje z novico, da je ostal brez roke.

NK Maribor
Zdravniki pravijo, da je z njegovo mladostjo in fizično pripravljenostjo bilo lažje premagati grozovito izkušnjo.

»Priznam, bilo me je strah, kakšen bo odziv ob prebujenju in spoznanju, da so mu amputirali roko. Vendarle gre za 19-letnega fanta. Toda Ljubo je tudi v tem primeru dokazal, da je velik borec. Dobro je prestal neprijetno soočenje, zdravniki pravijo, da z njimi zgledno sodeluje, sprejema vse navodila, informacije,« je za spletno stran NK Maribor povedal Miroljub Moravac, ki je v imenu družine izrekel »neizmerno zahvalo« zdravnikom in celotnemu osebju v mariborski bolnišnici.

Miroljub je še sporočil, da se Ljubo vsega zaveda. »Ko se je prebudil, je vprašal za Damjan, Zorana, Žigo. Zaveda se, da je ostal brez roke,« je opisal prve sinove trenutke po zbujanju iz umetne kome.

Dejstvo, da je ostal brez roke, je sicer hud udarec za mladega nogometaša, po drugi strani pa je grozljivo trčenje, v katerem sta življenje izgubila njegova soigralca, preživel brez poškodb glave, prav tako nemoteno govori.