Zgornje Poljčane

Z zračnim orožjem streljal na policista, to pa še ni vse

R.T.
25. 7. 2016, 13.41
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V Zgornjih Poljčanah je v petek nekaj pred 6. uro zjutraj 32-letni osumljenec z zračnim orožjem streljal na policista Policijske uprave Maribor.

PU Maribor
Orožje, ki so ga zasegli med hišno preiskavo; pod številko 1 je pištola, s katero je ustrelil.

Osumljenca so kriminalisti SKP PU Maribor pridržali in zoper njega pristojnemu tožilstvu podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve naslednjih kaznivih dejanj: 
neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, 
nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo 
prepovedanih drog (po členu 186/I Kazenskega zakonika (KZ-1)), 
preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi (po členu 
299/III-II-I KZ-1) in 
nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksploziva (po členu 
307/III-I KZ-1). 

Osumljenca so policisti obvladali, mu odvzeli prostost ter ga pridržali.

Izstrelek policista ni zadel.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja zoper policiste so nadaljnji postopek prevzeli mariborski kriminalisti. Opravili so ogled kraja kaznivega dejanja, še vedno pa vodijo intenzivno kriminalistično preiskavo.

Pri hišni preiskavi so policisti in kriminalisti v za gojenje posebej prirejenem prostoru našli 23 sadik konoplje. V hiši so osumljencu zasegli tudi več pripomočkov za vzgajanje te rastline, okoli 400 gramov že posušenih vršičkov marihuane, dve elektronski tehtnici, 110 evrov ter dve tabletki ecstasyja. Zasegli so tudi več kosov kratkocevnega (pištole, revolverji) in dolgocevnega orožja (puška z daljnogledom), večjo količino nabojev različnih kalibrov, bokser, električni paralizator, samostrel in več elektronskih naprav.

Kriminalisti so osumljenca naslednji dan ob 19. uri privedli na zaslišanje k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, ki je zanj odredila pripor.