Dve verižni trčenji

Daljši zastoj na primorski avtocesti, možen je obvoz

M.K.
25. 7. 2016, 12.10
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na primorski avtocesti med Brezovico in cestninsko postajo Log so odstranili posledice prometnih nesreč v smeri Kopra. Še vedno pa je ostal daljši zastoj nastalj vse do razcepa Kozarje, na ljubljansko južno obvoznico do Viča in na zahodno obvoznico do Brda.

promet.si

Na primorski avtocesti v smeri proti morju sta se zgodili dve verižni trčenji, so potrdili na Policijski upravi Ljubljana. V enem od trčenj je bilo nekaj udeležencev poškodovanih.

V prvo trčenje je udeleženih pet vozil, v drugo pa osem, so še pojasnili na policiji.

Kolona vozil je trenutno dolga več kot 7 kilometrov.

Ostaja daljši zastoj do razcepa Kozarje ter na ljubljansko južno obvoznico do priključka Lj. - center in na zahodno obvoznico do Kosez ter na "stari" cesti Ljubljana - Brezovica - Vrhnika. Za osebna vozila možen obvoz po cestah Dobrova - Horjul - Vrhnika ali Ljubljana (Rudnik) - Črna vas - Podpeč - Borovnica - Vrhnika.

Na prometnoinformacijskem centru voznikom svetujejo, naj izberejo katerega od obvozov po lokalnih cestah ali le počakajo na katerem od počivališč. Ker so posledice nesreč že odstranili, je namreč pričakovati hitro sprostitev prometa.

promet.si
Zastoj nastaja tudi že na odseku Koseze - Brdo v smeri proti Primorski.

Gneča in zastoji so tudi:
- na glavni cesti Podlehnik - Gruškovje v obe smeri, na cestah Lesce - Bled, Šmarje - Dragonja, Šmarje - Koper ter od Izole proti Portorožu;
- na gorenjski avtocesti pred zaporo pred priključkom Brod v smeri Ljubljane.

Čakalne dobe na mejnih prehodih za osebna vozila pri izstopu iz države: Gruškovje in Dragonja 20 minut, Sečovlje 15 minut;
- pri vstopu Dragonja 20 minut, Sečovlje 40 minut.