Pretepena do smrti

Zaradi hudih poškodb umrla dveletna deklica

M.K./STA
4. 7. 2016, 20.08
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V pediatrični bolnišnici v Ljubljani je danes umrla dveletna deklica, ki je bila hudo pretepena. Policija naj bi pridržala dekličino mamo in njenega partnerja. Na kranjski policijski upravi so potrdili smrt otroka in tudi informacijo, da sta dve osebi v sodnem pridržanju.

Profimedia
Slika je simbolična.

Čez dan so s Policijske uprave Kranj sporočili, da tamkajšnji kriminalisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja zanemarjanja in surovega ravnanja na škodo otroka. Zaradi varovanja zasebnosti otrok v skladu z zakonom več podrobnosti o preiskavi niso mogli razkriti.

Zvečer so sporočili, da je otrok v zdravstveni ustanovi danes umrl. Zato se preiskava intenzivno nadaljuje v smeri še drugih sumov kaznivih dejanj. Kot so potrdili, so kriminalisti pridržali dve osebi, ki so ju že privedli k preiskovalni sodnici pristojnega sodišča. Ta je za obe osebi odredila sodno pridržanje.

Po poročanju portala 24ur.com, naj bi se vse skupaj zgodilo v soboto na Jesenicah. Deklico v soboto v jeseniško bolnišnico pripeljali s hudimi poškodbami, od koder so jo nato s helikopterjem prepeljali v Ljubljano. Dekličin oče je potrdil, da je deklica danes umrla. Prav tako je medijem povedal, da naj bi zdravniki pri deklici odkrili stare poškodbe.

Dejal je tudi, da je na možnost surovega ravnanja v novi družini, ki si jo je ustvarila njegova nekdanja partnerica, opozarjal pristojne. 

Na jeseniškem centru za socialno delo, ki je obe družini obravnaval, ker so se starši razhajali, so za tragičen dogodek izvedeli danes. Kot je za medije povedala direktorica CSD Jesenice Anita Bregar, v nobeni družini ni bilo suma na nasilje ali grobo ravnanje z otroki. Po poročanju POP TV sta nekdanja partnerja poleg deklice imela še tri otroke, ki so trenutno nastanjeni pri očetu, kjer so po oceni CSD v varnem okolju.

Identitete otroka zaradi varovanja zasebnosti otroka oziroma žrtve ne razkrivamo, kar svetuje tudi policija. Z istim razlogom smo onemogočili tudi komentiranje pod prispevkom.