Priprta in pretepena

Zaprta v kokošnjak, pretepena, nato pa še kaznovana

Z. F.
27. 6. 2016, 06.55
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Tragedija, ki se je zgodila pred dobrim mesecem dni, končno dobiva sodni epilog. Brutalno pretepena M. V., ki sta jo oče in sin najprej priprla v kokošnjak, nato pa še pretepla, je prav tako prejela kazen.

Lastnik je nesrečno Zadrčanko priprl v kokošnjak, kjer so jo napadle čebele iz bližnjega čebelnjaka.

Spomnimo, da je bila po neverjetno krutem incidentu v ulici Otokara Keršovanija v Zadru, kjer je bila 42-letna frizerka M. V. ugrabljena, zaprta v kokošnjak in potem brutalno pretepena, na sodišče vložena obtožnica proti napadalcema. Obtožnica okrožnega državnega tožilstva v Zadru bremeni 51-letnega Zadrčana I. Č. za kaznivo dejanje protipravnega odvzema svobode, za katero je predpisana kazen do treh let, medtem ko je njegov 30-letni sin P. Č. obtožen za kaznivo dejanje povzročitve težke telesne poškodbe.

Lastnik hiše je M. V. zaprl v kokošnjak in na pomoč poklical sina, ki jo je, ko se je rešila iz kokošnjaka, napadel. 

Brutalni napad zaradi kokoši 

Brutalni napad sta oče in sin storila v soboto, 14. maja, ko se je 42-letnica sprehajala po ulici Otokara Kerošovanija s svojima psoma, prinašalcem in terierjem, ki pa ju ni imela na povodcu. Psa sta se iz neznanega razloga pognala v kokošnjak družinske hiše in pobila deset kokoši kljub poskusom 42-letnice, da jima to prepreči. Na kraj, kjer se je dogajala drama, pa je hitro prihitel pobesneli lastnik hiše, 51-letnik, zaprl žensko v kokošnjak skupaj z zaklanimi kokošmi, čeprav mu je za slednje povedala in bila pripravljena povrniti škodo, ki sta jo povzročila psa.

Zaprta in pretepena

Potem ko je nesrečna ženska končno uspela pobegniti iz kokošnjaka in poklicati policijo, jo je pred kokošnjakom čakal sin 51-letnika, ki jo je z nogo brcnil v lice, da se je onesvestila. Po posredovanju policije so na mestu pridržala 51-letnika, zoper katerega so po kriminalistični preiskavi odredili enomesečni pripor. Proti 30-letnemu sinu pa je bila podana kazenska prijava za povzročitev težkih telesnih bolečin. Napadena Zadrčanka pa je bila prijavljena zaradi storitve prekrška, saj psov ni imela na povodcu.

Prepeljana v bolnišnico

Zaradi težkih telesnih poškodb je bila nameščena na nevrološki oddelek Splošne bolnišnice v Zadru, saj so ji v napadu zlomili nosno kost in dva zoba, en zob pa sta ji napadalca celo izbila. Zdravniki pa so jo morali zdraviti tudi zaradi pikov čebel, ki so jo napadle v kokošnjaku, saj je bil tam nameščen tudi čebelnjak.