Nosečnica

Ker ni muslimanka, je mati ni odobravala, zato jo je zabodel. K sreči je imela vsadke

R.T.
24. 6. 2016, 11.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Poslovneža, ki je hotel kar na ulici umoriti svojo nosečo partnerico, je včeraj doletela 18-letna zaporna kazen.

Babur Raja in Natalie Queiroz marca letos

Zamaskirani Babur Raja z nožem v žepu

Babur Karamat Raja (41) se 4. marca letos v Sutton Coldfieldu v Veliki Britaniji ni uspel skriti pred varnostnimi kamerami, čeprav je bil zamaskiran. Z nožem v žepu so ga posnele le nekaj trenutkov pred napadom na Natalie Queiroz (40).

Z nožem jo je zabodel v prsni koš in trebuh, nato pa ji je hotel prerezati še zapestji in vrat. Na ulico jo je spravil pod pretvezo, da se dobita pri bližnji banki – v igri je bil denar –, nato pa jo je pričakal na poti tja.

Čeprav ga je pet mimoidočih priklenilo na tla, se je uspel izviti iz njihovega primeža in spet napadel Queirozovo. Enemu od mimoidočih je k sreči uspelo priklicati policijski avtomobil.

Ultimat

Na sodišču je postalo znano, da je moral Raja izbirati med svojo konzervativno muslimansko materjo in »ljubeznijo svojega življenja« Queirozovo, ki je bila noseča z njegovim otrokom. Mati namreč ni bila zadovoljna, da se je zapletel z belko, zato mu je postavila ultimat, Baburju pa se je menda zmešalo. Otrok v napadu ni bil poškodovan, a ni manjkalo veliko – če bi nož žrtvi v trebuh zarinil le dva milimetra globlje, bi otrok umrl.

Natalie Queiroz

Žrtev se ima za svoje življenje zahvaliti peterici, ki ji je priskočila na pomoč, in 6.000 evrov vrednim prsnim vsadkom, ki so zaustavili rezilo.