Črna kronika

Lovci ostali brez trofej

Samo Strel
29. 2. 2016, 13.39
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24

10 V Žužemberku so policisti obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Lastnik pogreša dve pištoli in zlat nakit. Škode je za okrog 3200 evrov.

9 Na PP Šmarje pri Jelšah se je oglasil občan in policistom v uničenje predal tri kose strelnega orožja starejše izdelave in nekaj nabojev, ki jih je našel med pospravljanjem podstrešja.

8 V Kanalu ob Soči so se neznani umetniki fasade tamkajšnje športne dvorane lotili z barvnimi spreji in povzročili za okrog 4000 evrov škode.

7 Pomurski policisti so v Rihtarovcih obravnavali tatvino dveh harmonik.

6 Sevniški policisti so bili obveščeni o nevarni vožnji voznika osebnega avtomobila, ki je s slalomiranjem po cesti ogrožal sebe in ostale udeležence v prometu. Ko so ga izsledili, se je na znake, naj ustavi, požvižgal in nadaljeval vratolomno vožnjo proti Šentjurju pri Celju, kjer je avto ustavil in peš pobegnil. Policisti so vozilo zasegli in ugotovili, da so na njem nameščene ukradene registrske tablice, ubežnika pa bojda še iščejo, čeprav ga najbrž nikoli ne bodo našli.

5 V Breznu pri Laškem je neznanec vlomil v drvarnico in ukradel za okrog 200 evrov bukovih drv.

4 Ljubljanski policisti so v Šiški obravnavali vlom v frizerski salon. Tatovi so ukradli denar in pribor za striženje ter povzročili za več sto evrov škode.

3 Metliški policisti so obravnavali moškega, ki je med krajema Svržaki in Čurile pešačil po sredini ceste. Junak je bil očitno pod vplivom žlahtne kapljice in je psoval mater policistom, zato so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Ko se je naspal in streznil, je bil s postaje odpuščen s plačilnim nalogom.

2 Na območju Vitanja je nekdo ustrelil gamsa, ostanke pa pustil pri podjetju Unior. Tamkajšnja lovska družina je oškodovanja za okrog 2000 evrov.

1 V okolici Trebnjega pa so neznanci vlomili v lovsko kočo. Pogrešajo trofeje, plinski gorilnik in kuhinjski inventar. Lovci so v tem primeru oškodovani za okrog 6000 evrov.