Črna kronika

Skrivnostno izginotje v Mariboru! 20-letnega Domna so nazadnje videli pred Štukom

G.G.
25. 2. 2016, 14.19
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ko se 20-letni Domen Simonič v noči na torek ni oglasil na klice prijateljev, so ga začeli prijatelji iskati.

PU Maribor
Domen je vitek mladenič, visok okoli 185 centimetrov. Na zadnje je bil oblečen v usnjeno jakno temno rjave barve in kavbojke temno modre barve, obut pa je bil v visoke čevlje rjave barve.
Vse, ki bi karkoli vedeli o  pogrešanem policija prosi, da to sporočijo na najbližjo policijsko enoto ali na telefonski številki 113 oziroma anonimno 080 1200.

Domen, ki je zadnje časa bival v tujini, je v torek dopoldne z letalom pristal na Brniku. Pot je nadaljeval proti sorodnikom v Celju, zvečer pa ga je prijateljica povabila na koncert v Maribor. Domen je sprejel povabilo in se odpravil v »štajersko prestolnico«. Srečala sta se v bližini Pristana na Koroški ulici in odšla do znancev.

Okoli polnoči so odšli do priljubljenega lokala Štuk. Domen je za nekaj trenutkov postal pred lokalom, nekje v bližini pekarne Mlinar in se zapletel v pogovor z neznanci. Prijateljica mu je dala vstopnico in mu dejala, naj pride za njo.

Ker ga čez pol ure ni bilo v lokalu, ga je odšla iskat, a ga ni našla. Začela ga je klicati na njegovo telefonsko številko, a klici so odzvanjali v prazno. Okoli 1. ure ponoči je bil Domnov telefon še dosegljiv, od takrat pa je številka nedosegljiva.

Njegovi prijatelji in svojci so bili zaskrbljeni vso sredo, včeraj pa so se odločili, da poiščejo pomoč na policiji. Policisti in kriminalisti so nemudoma začeli z iskanjem, preverjajo informacije in pregledujejo določena območja.

Primer je skrb vzbujajoč, saj sta v zadnjem letu v okolici Štuka izginila že dva mladeniča. V začetku lanskega leta so po mesecu iskanja v Dravi našli truplo 20-letnega Klemna Lenka iz Mežice, ki so ga nazadnje videli v bližini Štuka. Konec lanskega leta pa so iz Drave potegnili tudi 21-letnega študenta Petra Aplinca.