Črna kronika

Pomočnica vzgojiteljice surovo ravnala z otroki

mr
15. 1. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Nekdanja pomočnica vzgojiteljice Marjeta Veselič je bila na delno ponovljenem sojenju, ki je potekalo na mariborskem okrožnem sodišču, obsojena na enotno kazen 13 mesecev zapora zaradi surovega ravnanja in zanemarjanja mladoletne osebe.

arhiv Svet24
Obdolženka se je nad deklico znesla decembra 2012 in marca 2013.

Pri odmeri kazni je sodišče povsem sledilo predlogu tožilstva. Deklica, nad katero se je 49-letna pomočnica vzgojiteljice v mariborskem vrtcu dvakrat znesla, ima sicer še vedno psihične težave. Starša punčke sta za dogajanje v vrtcu izvedela šele nekaj mesecev kasneje, ko so ju o tem obvestili ravnateljica in kriminalisti. 

Veseličeva, ki je trenutno brez službe, se je sicer med procesom branila, da je svoje delo opravljala profesionalno in da bi ga, če bi se imela priložnost vrniti nazaj v vrtec, opravljala enako.

Veseličeva, ki je trenutno brez službe, se je med procesom branila, da je svoje delo opravljala profesionalno. »Po smrti partnerja mi je bila služba vse, verjemite,« je dejala obdolženka med končno besedo, prepričana, da je kazenski postopek konstrukt nekdanjih sodelavk.