Črna kronika

Babica še ne ve za umrla angela

tr
15. 1. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Prestolnico je nedavno pretresel zločin, v katerem je 50-letni Željko Košta umoril 31-letno ženo in komaj štiriletno hčerko ter huje poškodoval ženino babico. Ta počasi okreva, a še ne ve, da sta vnukinja in pravnukinja umrli. Po dvojem umoru si je storilec sodil sam.

Zajem zaslonske slike
4-letba Anđela.

Stanovalce zagrebškega naselja Špansko je pred kratkim pretresel krut zločin. Petdesetletni Željko Košta je umoril svojo 31-letno ženo Sanjo in štiriletno hčerko Anđelo, poškodoval 85-letno Sonjino babico Ankico Radman ter si na koncu sodil sam. Pred samomorom je še poklical svojo mater in ji zaupal: »Ubil sem hčerko in soprogo, ranil njeno babico, zdaj pa bom sodil še sebi.« Ta ga je poskušala pregovoriti, naj tega ne stori, a Željko je prekinil zvezo ter se vrgel iz petega nadstropja bloka na Ulici Milana Rešetara.

Pogreb Sanje in Anđele bo najverjetneje v Bosni in Hercegovini, od koder so Sanjini sorodniki.

ZARIL NOŽ V ŽENO IN HČER
Po poročanju hrvaških medijev Ankičina soseda Dragica Živanić ne razume, kako je lahko Košta desetkrat zaril nož v svojo ženo in hčerko. Po besedah sosedov je bil z vsemi v dobrih odnosih. Ko je prišel na obisk k Ankici, je vedno prinesel darila. »Vedno je dajal vtis srečnega človeka. Vsi so govorili, da je mož, ki si ga lahko samo želiš,« pravi Živanićeva.

STA
Na Ulici Milana Rešetara so se zgodili umora in samomor.

Radmanova je še vedno v zagrebški bolnišnici, kjer okreva od težkih poškodb. Košta jo je namreč s kladivom po glavi. Pri tem si ji je delček lobanjske kosi zaril v možgane. Po vsej verjetnosti pa bo potrebovala še dolgotrajno psihično podporo, saj še ne ve, da sta vnukinja in pravnukinja mrtvi.

Umorjena Sanja.