Črna kronika

Rop v trgovini v Mariboru, tat na delu tudi v Cerknici

STA
30. 12. 2015, 17.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Po ropu v prodajalni ur v središču mesta se je v torek popoldne v Mariboru zgodil še en rop. Neznanec je vstopil v trgovino in od trgovke zahteval denar, nato pa z njim pobegnil. Danes so bili na pomoč klicani policisti v Cerknici, kjer je 23-letnik izmaknil denar starejši gospe. Policisti so ga ujeli v bližini Cerknice in denar vrnili oškodovanki.

STA

O drzni tatvini v Cerknici so bili policisti obveščeni danes okoli 11.40, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da je 80-letna oškodovanka na banki v Cerknici dvignila večjo vsoto denarja, pri tem pa jo je opazoval 23-letni moški. Ko je zapustila banko, ji je sledil in ji pred vhodom v stanovanjski blok iztrgal torbico z ramena, nato pa pobegnil. Ko so ga policisti po hitri akciji v bližini Cerknice prijeli, so pri njem našli torbico in ves denar, ki so ga vrnili oškodovanki.

Policija ob tem vsem občanom, predvsem pa starejšim in upokojencem, svetuje, naj bodo pri poslovanju z gotovino oziroma pri dvigih denarja na bankomatih ali bankah še posebej previdni in pozorni na ljudi okrog njih, da jih kdo ne opazuje ali jim sledi. Denar naj spravijo v notranje žepe vrhnjih oblačil ali v notranje žepe torbe ali nahrbtnika, ki naj bo zaprt in vedno pod nadzorom.

Nepridipravi so bili v torek na delu v Mariboru. Najprej je skupina neznancev dopoldne oropala prodajalno ur in nakita v središču mesta. Kot je za STA danes povedal Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor, storilce še iščejo.

Popoldne so imeli mariborski policisti opravka še z ropom v živilski trgovini na desnem bregu Drave. V slednjo je ob 16.30 prišel neznani moški in preko pulta z roko prijel prodajalko za šal, ki ga je imela okrog vratu, in od nje zahteval denar. Prodajalka mu je izročila 640 evrov gotovine, storilec pa je z denarjem pobegnil neznano kam. Po navedbah Policijske uprave Maribor je bil storilec moški suhe postave, visok okrog 180 centimetrov ali več, oblečen v črno jakno, temne kavbojke, rokavice in temno kapo, spuščeno na obraz.