Črna kronika

Obesila se je v hotelu in pustila sporočilo za žensko, s katero naj bi jo varal mož

R.T.
9. 9. 2015, 14.43
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Mednarodno priznana veterinarka si je vzela življenje, še prej pa pustila sporočilo za žensko, za katero je mislila, da jo z njo vara njen mož.

Twitter

V Ameriki rojena Nicole Putney (32) se je obesila v Worsleyju v Veliki Britaniji, kjer se je udeležila konference. V njeno sobo so policiste poklicali svojci, katere je obvestila o svoji nameri. Ti so odkrili sporočilo, v katerem se je opravičila svoji družini in prijateljem, v njem pa je pisalo tudi, da je hotela zapustiti svojega moža Simona Muellerja, priznanega fizika. V pismu naj bi omenila tudi žensko, s katero naj bi jo varal Mueller.

Pred smrtjo je večkrat navezala stik z možem.

Ta je pojasnil, da sta imela težave in da si je Nicole že večkrat poskusila vzeti življenje. Ko se je namreč septembra lani preselila v Pariz k Muellerju, nikakor ni uspela najti zaposlitve, Mueller pa ni bil pripravljen dati odpovedi in se preseliti. Pozneje naj bi ga po telefonu obvestila, da hoče ločitev, in se preselila v London. Od takrat pa do njene smrti 28. maja letos sta komunicirala le preko kratkih telefonskih sporočil.